Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč je Fable ještě strašně daleko a fotka zakazující prodávat xboxový ovladač před 6. listopadem

Souhrn dění u Microsoftu.

Pojďme si stručně shrnout hned několik dnešních událostí týkajících se Microsoftu, který mnozí pohřbívají po včerejším odkladu Halo Infinite na 2021 a chybějící pořádné exkluzivitě na start nové konzole.

Veškeré, nutno dodat naivní naděje, že by snad nové Fable mohlo být blíže než několik let od vydání, smetl ze stolu nábor zaměstnance do britského studia Playground Games.

Hledá totiž pro práci na této konkrétní RPG hře hlavního scénáristu, což je pozice, která prakticky vylučuje, že by byl vývoj nějak daleko (na hře jinak dělá celá řada veteránů).

Potom dále pokračuje podivná kauza okolo nového xboxového ovladače. To je ten, který otevřeně zmiňuje Xbox Series S a jehož záruční podmínky naznačovaly datum premiéry Xbox Series X.

Člověk zde stále neví, jestli za ní vězí neskutečný amatérismus někoho v Microsoftu, nebo zda to je naopak rafinovaná snaha o zviditelnění Xboxu méně obvyklým způsobem řízených úniků. Možné je obojí. Včera jsme se přikláněli spíš k druhé variantě, ale teď to spíš působí opačně.

Objevila se totiž fotka, ve které jsou zaměstnanci obchodů důrazně interně nabádáni, aby tento xboxový ovladač nevystavovali nikde na veřejnost ani neprodávali před 6. listopadem 2020. Není přitom zřejmé, proč ho tedy dostali na sklad o tolik měsíců v předstihu. Vyloučeno není, že některý prodejce to porušil a pak i ostatní v USA dostali zelenou k zahájení běžného prodeje (?). Každopádně po tomto je datum startu Xbox Series X zase o něco jasnější.

Poslední zprávička k Microsoftu se týká jeho záměru pokračovat s akvizicemi dalších herních studií.

Jak si všiml Klobrille, v posledních fiskálních výsledcích korporace se píše, že "nadále budou investovat do nových studií a tvůrců obsahu, aby rozšířili výčet svých značek, protože tyto unikátní zážitky jsou základním stavebním kamenem předplacené služby Xbox Game Pass".

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments