Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Remaster Mass Effect Trilogy je asi mnohem blíže, než se předpokládalo

Ale proč to je spíš záporem?

Nezvykle prázdný release-list Electronic Arts na letošní podzim a odklady řady konzolových exkluzivit (jako Halo Infinite) z Vánoc 2020 či jiných ještě neohlášených titulů (zejména kvůli zpoždění vývoje vzhledem ke koronaviru) na 2021 dělají své.

Všechny tyhle faktory zřejmě přispějí k tomu, že předělávku slavné sci-fi RPG ságy od BioWare si zahrajeme mnohem dříve, než se dosud předpokládalo (zima až jaro 2021).

Podle posledních spekulací se zdá, že by remaster celé Mass Effect Trilogy pro současné konzole a PC mohl vyjít už na podzim letošního roku.

Čerpá se především z tajemného tweetu od Liany Ruppertové, což je skalní fanynka série Mass Effect. Naznačila v něm, že jedna pro ní důležitá určitá hra má být oznámena v září.

Tyto náznaky podpořil zasvěcený insider Shinobi602, který má dlouhodobě dobré kontakty v BioWare. K vydání by prý mohlo dojít už koncem října, tedy nezvykle brzy, a jen krátce (pár týdnů) po oficiálním oznámení od EA.

Britský obchod GAME zase ve své tabulce chystaných her uváděl N7, neboli Mass Effect Trilogy, na konec září (mohlo se v mezidobí změnit, ale slouží to jako další indikátor načasování).

Co však čeří radost z toho, že si tři díly s DLC asi zahrajeme na současných strojích tak nečekaně brzy?

Ano, hádáte správně - množí se (zatím nepodložené) názory, že by to EA mohli pojmout jen jako nějakou rychlokvašku, ať mají splněno, ať vyplní jejich prázdné období a mají na podzim aspoň něco (tržby). Něco jako třeba předělávka Burnoutu.

Fanoušci se důvodně obávají, že když by bylo jen pár měsíců na vývoj menším týmem BioWare (i kvůli postupujícím pracem na Dragon Age 4 a předělávání Anthem na rebootovanou verzi 2.0), že nejspíš nemohli stihnout vytvořit něco více než jen navýšené rozlišení hry a třeba chod v 60fps. Nějaké zásadnější změny od remasteru se bohužel nečekají, rozhodně ne třeba ten (popřený) přechod z Unreal engine na Frostbite engine - to by vyžadovalo roky času a byl by to spíš už remake jako Mafia 1, který ale zde u celého Mass Effect není cílem.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect

PS3, Xbox 360, PC

Mass Effect 2

PS3, Xbox 360, PC

See 1 more

Mass Effect 3

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments