Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Upgrade na nextgen verzi Control zdarma jen s novou ultimátní edicí

Zrada + obrácená exkluzivita Steamu, později i krabicovka.

Možnost přechodu na budoucí lepší PlayStation 5 a Xbox Series X verze her pojali výrobci různě. Někteří si za to nechají zaplatit (Take 2 u NBA 2K21), jiní to omezují časovým horizontem (EA u FIFA), další jsou benevolentnější a vsadí na systém Xbox Smart Delivery bez jakýchkoli restrikcí (Cyberpunk 2077 apod.).

505 Games a Remedy se nyní vytasili s ještě jinou metodou, která není uživatelsky úplně přívětivá a hlavně se o ní nevědělo dopředu, což je docela problém.

Nárok na nextgen verzi Control budou mít zdarma jen ti hráči, kteří si zakoupí dnes oznámenou novou Ultimate edici (původní hra + dva datadisky) na PS4 či Xbox One.

K dispozici bude za 40 eur i pro PC už 27. srpna na Steamu a až od 10. září i z Epic Games Store, což je tedy obráceně, než jak byla časová exkluzivita u originálu. Koncem roku má být k mání též krabicovka/digitálka pro PS4/X1 a začátkem 2021 dokonce i krabicovka pro PS5/Xbox Series.

Watch on YouTube

Ostatní, kteří vlastní tuto oceňovanou third-person akci už z loňska v obyčejné edici, budou muset za upgrade na nextgen (a datadisky) zaplatit znovu, zatím nespecifikovanou částku.

Píše se to v často kladených otázkách na homepage hry a řadu lidí to naštvalo:

Zítra večer bychom jinak měli spatřit úvodních 15 minut z druhého rozšíření AWE pro Control, slíbili tvůrci:

Read this next