Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Multiplayerové pokračování Metro Exodus a nová značka, tvůrce odkoupili THQ Nordic

Jako pět jiných studií.

Mateřská firma vydavatele THQ Nordic, skupina Embracer, pokračuje v nákupech, aneb s domácími Warhorse jejich apetit zdaleka neskončil.

Dnes si pořídili celkem osm studií v čele s 4A Games, tvůrci FPS série Metro. Dvě pobočky na Ukrajině a Maltě se 150 zaměstnanci je vyšly na 80 milionů dolarů, za něž získali i práva na sérii a proprietární engine hry.

Jde o takové vyústění jejich spolupráce, protože loňské Metro Exodus uvedli na trh právě Deep Silver spadající do stejné rodiny.

Za pozornost stojí, že 4A budou patřit pod Saber Interactive, tvůrce úspěšného World War Z, jež THQ Nordic převzali před pár měsíci. Tyhle dvě firmy budou úzce spolupracovat a předávat si know-how, co se týče udržování živých služeb či technologií.

Výsledkem má být větší multiplayerová odbočka série Metro, aby se potěšila fanouškovská základna novým druhem zážitku, a také nějaká ambiciózní, nová AAA značka do budoucna. Čili na tradiční singleplayerové pokračování Metro to momentálně nevypadá.

Watch on YouTube

Embracer dále odkoupil New World Interactive (autoři FPS Insurgency) a Sola Media, Pow Wow Entertainment, Palindrome Interactive, Rare Earth Games, Vermila Studios a Deca Games.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Metro 2033: The Last Refuge

Xbox 360, PC

Metro Exodus

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

See 2 more

Metro Redux

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Metro: Last Light

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments