Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

SEGA se agresivně opře do PC portů a Steamu

I díky Persona 4 Golden.

Nejsou to pouze bývalé exkluzivity PlayStation 4 či Microsoftu, které v poslední době našly Zlatý grál v podobě PC hráčů, viz Horizon Zero Dawn, Death Stranding, Halo atd.

Japonská centrála SEGA nyní "objevila Ameriku", když si všimla, že Steam je docela solidní platforma zajišťující jim vysoké prodeje.

Vedení firmy v rozhovoru s investory uvedlo, že odbyt Persona 4: Golden pro PC z června (stará hra původně z VITA z 2012) byl výrazně vyšší, než interně předpokládali (thx Gamesindustry).

Do budoucna tomu tedy přizpůsobí svou strategii a hodlají se "agresivně opřít do PC portů na Steamu", i díky jeho síle v digitální distribuci během karantén a celostátních restrikcí.

Znamená to, že vezmou některé své starší PC tituly (starý katalog) a uvedou je znovu na Steamu. A že prý budou počítat se vznikem PC verzí multiplatformních her hned od začátku, čili budou rovnoprávné s jinými verzemi a bude se na ně brát více zřetel.

Je to celé trochu úsměvné, když se podíváte na SEGA Europe, kterak všechny díly sérií Total War či Football Manager pro PC frčí digitálními prodeji už mnoho let, ale do Japonska tato informace zřejmě dorazila až nyní, s "menším" zpožděním.

Read this next