Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Multiplayer Metro zvládneme správně, ujišťují tvůrci

Dají na něj velký tým i prostředky.

O přípravě multiplayerové odnože série Metro víme od doby odkoupení studia 4A Games.

Nyní se na toto téma trochu rozpovídalo v interview s VGC k příležitosti oslav už desátých narozenin této série.

"S online částí hry jsme si hráli už v minulosti, vytvořili prototypy, ale nikam to nevedlo. Nechtěli jsme udělat jen úplně generický multiplayer, jen aby nějaký byl, nebo aby to mohlo být zaškrtnuto na krabičce Metro Exodus," řekl jim výkonný producent Jon Bloch.

Proto jim došlo, že vytvoření multiplayderového módu vyžaduje mnohem více zdrojů, času a větší tým, prakticky to chce to samé jako běžná singleplayerová hra. To se jim povedlo právě díky spojením sil se studiem Saber, které má bohaté zkušenosti s World War Z.

Pokud by prý dělali nějaké Metro, v němž by byl jak singl, tak mulťák, museli by tříštit energii. Takhle ovšem multiplayerovou odbočku dokáží ošéfovat správně.

Kolegové 4A Games ze Saberu prý mají technologie i spoustu know-how, tudíž díky tomu může coby "Metro MP" vzniknout něco opravdu báječného. Společně tvoří také nějakou novou značku, která už bude mít i singleplayerový příběh.

Zatím nehodlají nic oznamovat, ale máme si být jisti tím, že to bude AAA titul, v němž zužitkují svých 15 let v branži a k tomu ještě přihodí špetku znalostí od Saber, aby to bylo něco opravdu speciálního.

Read this next