Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nextgen verze Call of Duty: Cold War bude dražší než normálně

Tři edice a neupgradovatelná xboxová krabicovka.

Ve šlápějích Take 2 s NBA 2K21 se vypravili Activision. Krátce poté, co zaujali trailerem, zklamali zdražením, aneb bude z toho pro ně ještě větší dojná kráva než kdykoli dříve.

Komu by se zachtělo mít Call of Duty: Black Ops Cold War v lepší verzi - s vyšším frameratem, hardwarově založeným raytracingem a kratšími nahrávacími časy díky SSD (mimojiné), bude si muset připlatit 10 dolarů neboli něco mezi 200 - 300 Kč.

Standardní verze této listopadové hry pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S totiž budou dražší než normálně, 70 eur či 70 dolarů, namísto dosavadních 60 dolarů. Výrobce to nijak nekomentoval, ale je všeobecně známo, že staré ceny platné uplynulých 15 let jsou do budoucna se stoupajícími náklady na vývoj neudržitelné. Zvlášť když tahle hru, vzniklá za pouhé dva roky a za složitých podmínek z home-office během covid-19, zaměstnala hned tři studia (Raven Software, Treyarch, Beenox). A když obsahuje vedle příběhové kampaně i Zombies režim či tradiční mulťák.

Lidé budou mít na výběr mezi old-gen verzí pro PC (přes službu Battle.net), PlayStation 4 a Xbox One, která stojí původní cenovou hladinu 60 dolarů.

Nebo mohou sáhnout po tzv. Cross-gen bundle za 70 dolarů, který vám dá přístup jak k verzím pro PS4 a PS5, nebo k těm pro Xbox One a Xbox Series X/S. Bonusem zde bude Confrontation Weapons Pack.

Nejnadupanější je Ultimate Edition za 90 dolarů, která ještě zahrne Land, Sea and Air Pack či Battle Pass Bundle. U všech platí, že za digitálku je ten předčasný přístup do otevřené bety o pět dnů před ostatními.

V oficiálním FAQ k různým edicím hry se píše o dvou drobných nepříjemnostech týkajících se krabicovek pro staré konzole.

Fyzickou verzi Cold War pro Xbox One nelze upgradovat na Xbox Series X verzi. Kdo toto zamýšlí, nechť sáhne po digitálním Cross-Gen Bundle. V případě upgradu z PS4 krabicovky na PS5 verzi musíte mít originálku pro PS4 v mechanice, abyste mohli hrát digitální PS5 verzi.

Momentálně prý probíhají jednání s Microsoftem, zda dovolí upgrade po doplacení deseti dolarů při upgradu, Smart Delivery totiž zde není podporováno..

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops Cold War

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments