Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

UbiSoft říká, že PlayStation 5 nemá být kompatibilní s PS1, PS2 a PS3 hrami

Únik z FAQ.

Za tohle francouzský výrobce pochválen nebude. Dostal od Sony nějaké interní informace, které ještě nejsou oficiálně potvrzeny, ačkoli se to tuší, a prozradil je, jako by snad šlo o hotovou věc.

Na stránce oficiální technické podpory UbiSoftu se až moc rozpovídal o zpětné kompatibilitě příští konzole od Sony.

V původní verzi textu oficiálního FAQ ohledně přechodu PS4 her na nextgen verze se tam (až skoro zbytečně?) psalo, že PlayStation 5 nebude zpětně kompatibilní s hrami pro PS1, PS2 a PS3.

Upozornil na to Wario64 na Twitteru:

Jakmile se to rozkřiklo na diskusních fórech a internetu, UbiSoft inkriminovanou pasáž narychlo odstranil, leč samozřejmě se dochovaly důkazní screenshoty.

Nejedná se o něco překvapivého, všichni v branži s tím tak nějak počítají a konkurenční Microsoft proto tolik tlačí, že jeho Xbox Series X má být nejvíce kompatibilní konzolí. Mark Cerny ze Sony toto rozhodnutí dříve zdůvodnil, že řešení zpětné kompatibility na hardwarové úrovni by bylo příliš drahé.

Nicméně rozjetí PS4 her by na PS5 neměl být žádný problém a v současné době se stále hry po jedné testují, aby se neobjevily nějaké nečekané problémy s jejich chodem. Od letošního jara navíc mají výrobci všech nových PS4 titulů automaticky přikázáno, že musí automaticky podporovat jejich zprovoznění i na PS5.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments