Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Cyberpunk 2077 snad zabere 200 GB místa?

CD Projekt objasňuje slajd od Nvidia + RTX obrázky.

Ve včerejším streamu od Nvidia se mihl screenshot z Cyberpunk 2077, který někteří interpretovali jako předpokládanou velikost této listopadové hry.

Marcin Momot, komunitní koordinátor z CD Projektu Red, proto musel hned přispěchat s objasněním, než se fámy či dedukce z Redditu rozšíří ještě více, aby nevznikla panika:

"Zatímco systémové požadavky hry ještě nejsou venku (dorazí však brzy), chci se vyjádřit k tomuto tématu z Redditu. Hra nebude mít 200 GB, až ji nainstalujete. Můžete očekávat, že zabere podobně místa na harddisku jako jiné moderní tituly".

Včera jeho kolega Jakub Knapik, umělecký ředitel nasvícení a efektů, avizoval, kterak je Cyberpunk 2077 technologicky pokročilou hrou schopnou vykouzlit úžasný vizuál.

Má jít o špičku budoucí grafiky v reálném čase, která využije výhody GeForce RTX série 30, jako druhá generace raytracingu či pokročilé umělé inteligence v řešení Nvidia DLSS. Například simulované odrazy, stíny jako živé či propracované efekty diffuse iluminace a ambient occlusion.

Watch on YouTube

Read this next