If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA dodatečně přidali doprostřed hraní UFC 4 reklamy, pak je odstranili

Komunita se vzbouřila.

Nelze to označit jinak než jako prasárnu. Electronic Arts, kteří se poslední roky snažili veškerým úsilím zlepšovat svou pověst, zase učinili něco, co je vrhlo zpět do starých kolejí a udělalo z nich záporňáky herní branže.

Do bojové sportovní hry UFC 4, která vyšla v polovině srpna, dodatečně přidali reklamy zobrazující se přes celou obrazovku přímo do zápasu, když se na něj díváte v opakovačce. Například na TV seriál Amazonu a další věci od třetích stran.

Stalo se tak začátkem září i v rámci nové sezóny, takže to nemohlo být zmíněno v recenzích základní hry. Když si toho někdo všiml na na Redditu, získalo to téměř sto tisíc hlasů.

Dosud se totiž považovalo za naprosto nemyslitelné, aby hra za plnou cenu, která se prodává za 1799 Kč (PS4 krabicovka v ČR), s podobnými věcmi uživatele otravovala. Pokud by to tak šlo dál, mohly by se zobrazovat reklamy i před výkopem či během přestávky ve fotbalu FIFA apod. Překousnout by to šlo, pokud by se jednalo o Free-2-Play titul, ale ne placený.

Cover image for YouTube videoEA Pisses Off UFC 4 Players By Sneaking Disruptive In-Game Ads 2 Weeks After Launch & Reviews

Naštěstí EA zaregistrovali negativní ohlasy a svůj krok po pár dnech přehodnotili, čili reklamy ze hry dali pryč. Citujeme jejich omluvné vyjádření:

"Náš tým začátkem týdne aktivoval reklamy v EA Sports UFC 4, což není v této sérii ničím novým, ačkoli dosud se tak dělo jen v hlavním menu či jinde. Nicméně ze zpětné vazby fanoušků je naprosto jasné, že integrace reklam do opakovaček přes obrazovku není vítaná. Proto jsme je odstranili a omlouváme se všem za narušení herního zážitku, který mohli zaznamenat".

EA také uznali, že tuto věc měli lépe komunikovat v předstihu. Ani do budoucna proto tento typ reklam do hry nehodlají vrátit.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

UFC 4

PS4, Xbox One

UFC Undisputed 3 (working title)

PS3, Xbox 360

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments