Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Každým dnem prý vypuknou předobjednávky PS5

+ proč změna termínu na homepage?

Za chvíli máme polovinu září a pořád se nic neděje ohledně spuštění předobjednávek PlayStation 5, jež Sony avizovala koncem srpna, abyste ji vzali přímo od ní a byli mezi prvními.

Nyní britský obchod SimplyGames rozeslal zákazníkům informační email právě k této věci.

Upozornil v něm zákazníky, že očekávají, že předobjednávky očekávané konzole se mohou spustit každým dnem, tak ať jsou ostražití.

Obchod také varoval, že PS5 nemusí být běžně dostupná, protože se předpokládá nedostatek kusů. Zde však není jasné, jestli to je pravda, nebo zda se jen snaží vyvolat určitý stres a donutit lidi k předobjednávkám.

Start předobjednávek PS5 je velkou věcí kvůli tomu, že Sony už bude muset říct prodejní cenu obou modelů, bez toho je nemůže začít oficiálně nabírat. Poslední várka spekulací z minulého týdne pravila, že to může být více, než se dosud myslelo.

Druhou související zprávou je, že oficiální britská homepage PS5 změnila termín startu z "Vánoce 2020" na "Konec 2020". Americká stránka pořád uvádí ty Vánoce.

Může to být pouhé slovíčkaření, aby se vyhovělo lokálním zvyklostem, ale z nějakého důvodu k tomu dojít muselo. Že by nakonec měli pravdu Activision z nedávné tiskovky k Call of Duty: Cold War, kde pravili, že konzole nejprve přijde na trh v USA / Kanadě a až o trochu později ve zbytku světa? Sony přitom dosud razila, že chce mít celosvětový start ve stejnou dobu, protože se prý poučila z minulých generací, že rozfázované premiéry do několika měsíců či dokonce čtvrtletí se moc neosvědčily.

Read this next