If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dřívější vydání Assasssins Creed Valhalla kvůli Xbox Series X a S

Čím bude lepší? + DiRT 5 též.

Marketingové partnerství zkrátka dělá své. Protože má Microsoft podepsanou dohodu o propagaci s UbiSoftem, týkající se Assassins Creed Valhalla, posunul vydání o týden dříve, což je nezvyklý krok, většinou to spíš bývá opačným směrem.

Namísto 17. listopadu tedy bude venku už 10. listopadu, aby šlo navenek říct, že to je startovní hra pro Xbox Series X / S.

Tento den bude hra k dispozici i na všechny ostatní platformy, které jsou tou dobou už na trhu, což samozřejmě zatím nelze říct o PS5 verzi, ta patrně dorazí až o něco později.

Hra na nejvýkonnějším modelu Xbox Series X pošlape v rozlišení 4K a 60fps, s vyšší kvalitou textur, stínováním a hustotou. Též využije Direct Storage, aby měla rychlejší nahrávací časy a přechody mezi prostředími. Nechybí podpora přenosu uložených pozic mezi Xbox One verzemi a těmi pro X / S, takže můžete rozehrát na jedné platformě a pokračovat na jiné.

Cover image for YouTube videoAssassin's Creed Valhalla Raid Gameplay

Ochota UbiSoftu přizpůsobit se dnu uvedení XS/X není náhodná: jelikož Microsoft po odkladu Halo Infinite vlastně nemá žádné vlastní exkluzivity, bude se to prezentovat tak, že AC Valhalla je vlajkovou startovní hrou, což pomůže oběma stranám.

Jinou potvrzenou hrou, která bude dostupná hned u startu Xbox Series X / S, jsou závody DiRT 5.

Ty si zahrajete od 6. listopadu, na kdy byly začátkem týdne odsunuty z října, a verze pro XS/X budou následovat hned 10. listopadu.

Nové video zachycuje závodění ve zmrzlém New Yorku:

Cover image for YouTube videoDIRT 5 Gameplay | New York Ice Racing Under Fireworks! | Xbox Series X / Series S, PS5

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments