If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Firmě na průzkum trhu se nelíbí zmatek okolo Xbox Series S

Prý z toho bude těžit PS5.

U této společnosti zabývající se průzkumem a analýzou trhu si asi Microsoft příště nic neobjedná. DFC Intelligence patrně budou zařazeni na černou listinu, pokud tam tedy už nejsou.

Ve velmi kritickém reportu napsali, že PlayStation 5 bude velmi těžit ze zmatku zákazníků okolo dvou modelů Xbox Series X a S.

DFC se ptají, proč vlastně Microsoft loni odkrýval model X zaměřený na co nejvyšší výkon, když teď, pouhých pár měsíců před vydáním, se zase více soustředí na slabší Sko, u nějž chce všechny oslovit nízkou cenou.

Považují to za matení budoucích hráčů, když takto výrobce aplikuje dvě protichůdné strategie.

"Bohužel, Microsoft vytvořil úplný chaos. Nechal schválně uniknout oficiální příběh o Xbox Series S a i profesionálové jsou zmateni, tudíž je těžké si představit, jestli tomu porozumí běžní lidé".

Společnost si myslí, že taková nejasná strategie může fungovat u iPhone, ale ne u herní konzole. Výběr to má být podle ní těžký, když buď dáte 300 dolarů za systém druhé kategorie (S) nebo musíte z peněženky vytáhnout 500 dolarů, abyste dostali plnohodnotný produkt (X).

Ani streamování z cloudu či tlačenka Game Pass se DFC nelíbí u high-endové konzole. Protože se Microsoft orientuje na tyto věci, má prý mít PlayStation 5 značnou výhodu, co se týče prodeje hardwaru.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments