If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V Microsoft Flight Simulator 2020 lze zahlédnout kouř z požárů

Kopíruje skutečnou situaci pilotů v Kalifornii.

Tohle je přesně tím, co dělá některé hry naprosto výjimečné a proč je lidé tak milují.

Patrně jste zaznamenali rozsáhlé požáry, které v posledních týdnech sužují obyvatele amerického severozápadu, zejména Kalifornie a Oregonu.

Vidět je mohou nejen ze San Francisca a Salemu, ale také ve hře Microsoft Flight Simulator 2020. V srpnu vydaný letecký simulátor totiž umožňuje zapnout takové podmínky a počasí, aby odpovídalo tomu skutečnému. A kouř z požárů se v Americe už pomalu bere jako taková běžná sezóna...

Zdokumentoval to uživatel Redditu, ačkoli ho někteří poupravili, že prý to je pouhá hustá mlha, která je nad zálivem častá. Hra prý mylně renderuje kouř coby mraky, ale na satelitních snímcích v kokpitu to je vyobrazeno pilotům jako kouř.

Čili i když se někdo nedíval poslední měsíc na televizní zprávy ani nečetl žádná média, stačila by mu tato hra, aby zjistil, co se v dané oblasti děje.

Víceméně se tak opakuje situace ze srpna, kdy v Microsoft Flight Simulator 2020 byl k vidění hurikán Laura. Ten se tou dobou proháněl ve skutečném světě nad Louisianou, ale hráči si mohli prožít vzrušující průlet jeho okem, aniž by z bezpečí domova cokoli riskovali.

Cover image for YouTube videoI FLEW INTO HURRICANE LAURA (LIVE WEATHER) - Microsoft Flight Simulator - Part 12

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Microsoft Flight Simulator (2020)

Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments