Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Známe pětici startovních exkluzivit pro PlayStation 5

+ 7 minut ze Spider-Man: Miles Morales a info o vylepšeních.

Sony asi usoudila, že není nutné se nějak extra přetrhnout a hrotit to, když 1) konkurenční Xbox Series X a S letos nemá absolutně žádné velké exkluzivity z vlastní stáje, a 2) když v době startu beztak vyleze tolik multiplatformních hitů jako Assassins Creed Valhalla, Call of Duty: Cold War či Cyberpunk 2077, že by to bylo jen nošením dříví do lesa.

Pár desítek minut po skončení streamu PlayStation 5 Showcase byla zveřejněna pětice startovních exkluzivních her pro PlayStation 5.

Jedná se o oficiální informaci, která se jako první objevila na japonském blogu PlayStation, ale přesně ladí s tím, co dříve vyzradila Micromania:

  • Demon's Souls remake
  • Destruction All-Stars
  • Spider-Man: Miles Morales
  • Sackboy: A Big Adventure
  • Astro's Playroom

Kupodivu chybí Gran Turismo 7, ačkoli se u něj hovořilo až o prosinci - možná to bude ještě později?

12. listopadu 2020 tedy dostanete báječně vypadající předělávku akčního RPG s rytířem pro hardcore hráče, pak takovou obdobu Destruction Derby a Rocket League, protože tak zkrátka velí kompetitivní trendy.

Z jednodušší 3D arkády s upleteným hrdinou z Little Big Adventure si asi na zadek nesednete, ale pořád lepší než Knack 3 a stále to je exkluzivita, vhodná pro mainstreamové publikum či děti pod stromeček (tahle hra nakonec vznikne i pro PS4!). Čtvrtou do party je předinstalovaná menší hříčka Astro's Playroom pro předvedení možností DualSense ovladače a pak tu je rozšířený pavoučí muž...

Dnes k němu bylo oznámeno, že Spider-Man: Miles Morales vyjde hned 12. listopadu 2020 pro PS5 a rovnou v Ultimate edici, která zahrne i remaster původního Spider-mana z PS4. Tomu také odpovídá vyšší než běžná cenovka 70 dolarů za krabicovou či digitální verzi tohoto kompletu.

Sedmiminutové video níže se záchranou nebohých cestujících z autobusu či aut z hroutícího se mostu působilo náramně a tohle bude očividně povinná koupě. Samostatný nový obsah z Miles Morales bude stát 50 dolarů a mohou si ho pořídit i majitelé PS4 či PS4 Pro, odkud půjde později upgradovat na PS5.

Watch on YouTube

V remasteru originálu s překopanými podklady dostanou hráči na PS5 vylepšené modely postav (jejich pleť, oči, vlasy a animace tváře), raytracované odrazy a stíny, hezčí nasvícení, větší počet dopravních prostředků a lidí na ulici (s větším dohledem do dálky, rozšířený Photo mód, nové trofeje, i tři nové obleky. Více zde, jinak se samozřejmě počítá s podporou PS5 funkcí jako DualSense, 3D audio či téměř okamžité načítání.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Demon's Souls

PS5, PS3

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments