Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hogwarts Legacy je nadějným RPG ze světa Harry Pottera

Vše, co zatím víme + screenshoty.

Pravdu měli ti, kteří věřili spekulacím ze začátku léta, že hra nebude mít v názvu Harry Pottera. Ostatně po tom, co spisovatelka J.K. Rowlingová předvádí za provokace na sociálních sítích a v její nové knize, se ani nelze divit, že tvůrci od ní chtějí dát ruce pryč.

Hogwarts Legacy mělo být ohlášeno už na srpnovém DC FandDome, ale nakonec WarnerBros udělali dobře, když si ho schovali do PlayStation 5 Showcase, protože rozhodně patřilo mezi to nejzajímavější, co tam šlo spatřit.

Ano, je to to akční RPG v otevřeném světě Bradavic a okolí, jehož koncepční video uniklo před mnoha lety. Nyní už je studio Avalanche (tvůrci Disney Infinite), resp. značka Portkey Games pod WB připravena o něm mluvit a počítá s vydáním ve 2021 pro PS5, PS4, X1, Xbox Series X/S a PC.

Watch on YouTube

Ve hře zažijete úplně nový, zatím "nenapsaný" příběh zasazený do Bradavic v 18. století. Vaše postava je studentem, kterého přijali na poslední chvíli. Brzy ve Škole čar a kouzel zjistíte, že nejste obyčejní, nýbrž držíte klíč k pradávnému tajemství, co ohrožuje celý kouzelnický svět. Bude tedy potřeba najít spojence z řad profesorů i ostatních studentů, bojovat s temnými kouzelníky a rozhodnout o osudu tohoto světa.

"Jedná se o vtahující titul ze světa, který byl poprvé představen v knihách Harry Pottera. Zde jste ovšem středobodem dobrodružství vy osobně a čeká vás cesta známými i novými lokacemi (venku za hranicemi školy), které musíte prozkoumat. Objevíte tam fantastické potvory (kostlivci, drak chrlící oheň aj.), přizpůsobíte si svou postavu, uvaříte lektvary, zdokonalíte se v kouzlení, upgradujete talent a stanete se kouzelníkem, jakým chcete," praví oficiální popisek. Čili pouze vy se rozhodnete, jestli si tajemství necháte pro sebe, nebo podlehnete vábení zlověstné magie.

První oficiální screenshoty:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments