If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony reaguje na Xbox Game Pass novým benefitem PlayStation Plus Collection

Kolik PS4 her šlape na PS5? + slib délky podpory PS4.

Už nejspíš nemohla poslouchat, jak všichni opěvují hodnotu předplatného Xbox Game Pass a musela nějak kontrovat.

Sony oznámila svou novou podslužbu PlayStation Plus Collection, popsanou v tiskovce takto:

"Předplatitelé PS Plus se mohou těšit na nový benefit v podobě PlayStation Plus Collection. Balíček bude obsahovat výběr oblíbených PS4 her, které si budou moci hráči zdarma užít i na své nové konzoli PS5."

Cover image for YouTube videoPlayStation Plus Collection - Introduction Trailer | PS5

Přesné fungování zatím neznáme, ale mezi zahrnutými hrami každopádně jsou vlastní kousky i starší hity od třetích stran: God of War, Final Fantasy 15, Fallout 4, Mortal Kombat, Days Gone, Ratchet and Clank, Until Dawn, Detroit, Battlefield 1, Infamous Second Son, Batman Arkham Knight, The Last Guardian, The Last of Us 1 Remastered, Monster Hunter World, Resident Evil 7, Persona 5 atd.

Tento benefit má poskytnout 18 first-party titulů pro PS4 (+ hry od jiných výrobců), což je vhodné například pro nováčky, kteří předtím žádnou konzoli nevlastnili.

Zkrátka si předplatíte PS Plus a dostanete k tomu knihovnu starších her, abyste se nikdy nenudili, ale vtip je v tom, že pouze na nové konzoli PS5, nikoli na PS4. Aneb další silná motivace k upgradu?

Cover image for YouTube videoPlayStation 5 Showcase - Opening Sizzle

Šéf PlayStation Jim Ryan také dnes slíbil, že 99 procent z jimi otestovaných tisíců PS4 her šlape na PS5 správně, takže o zpětnou kompatibilitu není nutné mít strach.

Předešlou konzoli PS4 hodlají podporovat ještě tři až čtyři roky odteď. Komunita okolo PS4 je prý pro ně stále nesmírně důležitá. Počítají s tím, že mnozí přejdou na PS5, pokud se s ní odvede dobrá práce, ale zároveň jsou si vědomi toho, že desítky milionů lidí zůstanou používat PS4.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments