Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrce Raymana a Beyond Good and Evil mizí z herní branže

Divočina.

Tohle není úplně obvyklý příběh. Z vrcholových míst herního průmyslu se většinou odchází kvůli vyhoření (aby se strávil čas s rodinou), sporům s nadřízenými (dotyčný pak založí nové indie studio jinde), vydělání dostatku peněz a seberealizaci úplně jinde (částečně Dan Vávra s politickými aktivitami či kariérou YouTubera) nebo případně neúspěchu posledního projektu (Someday You'll Return).

Francouz Michael Ancel, kterého známe jako stvořitele Raymana, Rabbids či Beyond Good and Evil, však má k odchodu úplně jiný důvod.

Po třiceti letech v branži se rozhodl úplně zastavit svou činnost a plně se soustředit na své hobby, kterým jsou divoká zvířata. Otevřel si takovou malou zoo, kde bude návštěvníky vzdělávat, ukazovat jim krásy přírody a divokou zvěř.

O budoucnost s ním spojených rozdělaných počinů Wild či Beyond Good and Evil 2, který chyběl v posledních dvou vysíláních UbiSoft Forward, se prý nemáme bát.

"Buďte v klidu, už mnoho měsíců jsou tyto vývojářské týmy zcela autonomní a skvěle postupují vpřed, brzy z toho uvidíte výsledky".

UbiSoft poděkoval Ancelovi za mnoho let spolupráce, kdy jeho kreativní vize vytvořila neuvěřitelná universa. Jeho vášeň prý redefinovala, co je možné udělat v rozlehlém, multikulturním a futuristickém sci-fi světě. I při dalším vývoji se touto vizí budou řídit, slíbil senior producent BGE2, Guillaume Brunier.

Nedávno prý hra dosáhla významného milníku vývoje a zvětšil se počet lidí, kteří na ní pracují, včetně UbiSoft Paris.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Beyond Good and Evil 2

Video Game

Wild

PS4

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments