Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Phil Spencer: Každý Xbox má úplně jinou cílovku

"Chceme být transparentní a upřímní".

Z ranního rozhovoru, nebo spíš pokusu o něj jsme se toho, pravda, moc nedozvěděli. To mnohem sdílnější byl Phil Spencer v interview pro francouzský deník LeFigaro.

Rozpovídal se tam, kterak mají obě jejich konzole - Xbox Series X a Xbox Series S - naprosto rozdílné cílové skupiny. Microsoft se prý vynasnaží, aby to každému bylo jasné a vědělo se o jejich odlišnostech:

"Pracujeme s distribučními kanály a prodejci na tom, abychom jim pečlivě vysvětlili rozdíly. Oni pak tyto informace předají zákazníkům, kteří následně učiní rozhodnutí s plnou znalostí faktů".

Jak známo, Xbox Series S je méně výkonný, ale zase má nižší cenu, takže může k hraní přitáhnout spoustu nových lidí, kteří se bojí investovat větší částky do něčeho takového.

Reklamní kampaně se prý budou přizpůsobovat tomu, pro koho je která konzole určena. Xbox Series S se bude vyskytovat v kampaních pro mainstreamové publikum, zatímco Series X zase naopak bude inzerován na místech, která se věnují hraní a hardcore hráčům.

"Je to na nás, abychom byli transparentní a upřímní ohledně schopností každého z modelů," prohlásil xboxový boss.

Microsoft prý bude mít vysoce konkrétní a personalizovaná sdělení pro každou z těchto dvou konzolí, takže byste tím neměli být překvapeni.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments