Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

DOOM Eternal na Game Pass, Starfield bez PS5 verze a snaha Microsoftu koupit další studia

Sešlo se k Bethesdě.

Microsoft je teď na koni. Kdo by nebyl, vlastnit značky jako DOOM, Fallout, Wolfenstein či Skyrim, že?

Jeho marketingové oddělení vyloženě hýří sebevědomím, což je znát i na novém vábení na nějaký přírůstek na Xbox Game Pass. Namísto toho, aby se rovnou řeklo, že to bude DOOM Eternal, pokusilo se o jakýsi nezvyklý druh teaseru.

Rádoby uniklý interní email praví, že na této předplacené službě bude brzy něco velkého: když někdo screenshot zkusil zesvětlit, uviděl tam skrytý text "Slayer Is Coming", což je samozřejmě všeříkající.

Redaktor webu Windows Central, Jez Corden, který mívá dobré zdroje v Microsoftu, se zase rozpovídal o údajných platformách pro Starfield, sci-fi RPG od Bethesdy a její první nové značky po asi dvaceti letech.

Podle něj je úplně jasné, že tahle hra bude konzolovou exkluzivitou Xboxu, ale zároveň vyjde pro PC. Corden nechápe, jak někdo může předpokládat, že by snad vznikla PS5 verze. To by pak asi nebylo nutné vynakládat 7,5 miliardy dolarů, co možná byly připraveny pro odpískané převzetí TikToku.

Poslední související zpráva pochází od šéfa Microsoftu, který mluvil s CNETem.

Satya Nadella řekl, že v budoucnu zváží i koupi dalších herních studií, aneb nemusí to skončit Bethesdou. Díky ní se teď dvojnásobně zvětšila velikost kreativních organizací pod MS, čímž se myslí přirůstek 2300 lidí. Ti pracují v Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog a Roundhouse Studios. Celé to dokonce zaujalo i Johna Carmacka, který nevyloučil svůj návrat tam, kde začínal.

Microsoftu jde prý o obsah, do nějž budou dále investovat a díky němuž jsou schopni oslovit širší komunity hráčů. Vydali se touto cestou, protože je pro ně jednodušší odkoupit zavedené a zkušené studio než si postavit úplně nové na zelené louce. Nyní pod ně patří také studia The Initiative, to kutící Age of Empires 4, Ninja Theory (Hellblade), Playground Games (Forza Horizon a Fable), Obsidian (Fallout: New Vegas), InXile (Wasteland 3) či Double Fine (Psychonauts).

Read this next