Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Starý Xbox One X vzrostl o 747 procent kvůli omylům kupujících

Matoucí název.

"Tati, mě se ten nový Assassin ve 4K nějak trhá, stejně jako Crysis Remastered, čím to asi může být?"

I tyto hlášky asi budou zaznívat v domácnostech, když si ratolesti vybalí vymodlené vánoční dárky, co našly pod stromečkem.

Spousta lidí si totiž včera omylem zakoupila tři roky starý Xbox One X namísto v předobjednávkách debutujícího Xbox Series X. A ještě si nejspíš gratulovali, že ho sehnali o sto dolarů či více levněji, než bývá běžná cena...

Vyplývá to z nárůstu Xbox One X na Amazonu o 747 procent, jak upozornil jeden uživatel Twitteru:

Aneb Microsoft sklízí, co zasel, resp. odnesou to později reklamační oddělení obchodů, kteří budou muset zboží vyměňovat či vracet peníze. Pojmenování Xbox Series X a Xbox One X je pro spoustu nezasvěcených, příležitostných hráčů či rodičů téměř to samé, tudíž se nelze divit, že si to spletou (děje se to běžně i herním redaktorům v článcích). Nemluvě o matoucích krabičkách Call of Duty: Cold War či jen malému označení modelu v dolním rohu krabice konzole X a S.

Každopádně nejedná se o nárůst samotného odbytu kusů konzolí o 747 procent, nýbrž o takový nárůst v prodejní hitparádě Amazonu, což jsou dvě odlišné věci.

Někteří pozorovatelé v reakci na tuto úsměvnou kauzičku upozornili, že alternativním vysvětlením zvýšeného zájmu mohou být pouze automatizovaní boti, kteří prohledávají internet i v návaznosti na četné zmínky na sociálních sítích, což pak generuje větší počet zhlédnutí produktových stránek na Amazonu.

Xbox One X se začátkem prázdnin oficiálně přestal vyrábět, aby nelezl do zelí Xbox Series S a aby těch konzolí na výběr nebylo až příliš. Některé obchody stále doprodávají staré skladové zásoby (se zřetelným varováním, že model už není dále podporovaný), ale koupě není úplně moudrá, protože budoucí hry na tento stroj již nebudou optimalizované.

Read this next