Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč bude Football Manager 2021 jen na Xboxu a PC, nikoli na PS5?

Sony zaspala.

Včera oznámený nový ročník oblíbeného fotbalového manažeru, jehož 2020 verze frčela při rozdávání na Epic Games Store, trochu zastínila kontroverze okolo platforem.

Football Manager 2021, který vyjde 24. listopadu 2020, totiž bude jen pro PC (Steam a Epic) a Xbox Series X / S (později i pro Switch nebo mobily), ale nikoli pro PlayStation 5.

Šéf studia Sports Interactive Miles Jacobson se proto musel pustit do vysvětlování, z nějž vyplývá, že Sony tady trochu zaspala.

Není to tedy tím, že by si snad Microsoft zaplatil exkluzivitu nebo že by vývojáři preferovali Xbox.

Watch on YouTube

"Naši přátelé z Microsoftu po nás chtěli verzi hry po mnoho let, což souvisí i s příchodem předešlých ročníků na Game Pass. Sony to po nás nechtěla, ani nám neposkytla vývojářský kit PS5, přestože jsme s ní jednali," posteskl si Jacobson a doufá, že se neocitne v potížích kvůli své upřímnosti.

A dodal, že když se jedná o uzavřené platformy, nemohou s tím nic dělat, ani kdyby se postavili na hlavu. Tvůrce si to sám sobě odůvodnil tím, že asi mají devkitů pro PS5 málo, tak si musejí vybírat, komu je dají.

Ani kdyby jim ho pošta zítra doručila, nepomohlo by to, protože by prý taková konverze vyžadovala roky práce. Zkrátka na pozadí vývoje je tolik složitých procesů, že nelze čekat nějaké zázraky.

FM21 Xbox, jak se bude konzolová verze jmenovat, zamíří na tento stroj poprvé od 2007. Má jít o speciálně vyladěnou verzi hry, která využije ovládání na gamepadu a jinak čerpá z Touch odnože série.

Podporována bude funkce Play Anywhere, takže můžete přenést uložené pozice mezi PC a Xboxem, stejně jako stačí zaplatit jednou a hrát na obou modelech S a X.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Football Manager 2021

Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Awaiting cover image

Football Manager 2021 Mobile

Android, iOS

See 1 more

Football Manager 2021 Touch

Android, iOS, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments