Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Časopis sebejistě slibuje Final Fantasy 16 na 2021

+ o hratelné postavě a délce Miles Morales.

Pokud něco kdysi otiskl papírový herní časopis, všichni tomu věřili a brali to jako hotovou věc. Poslední roky se však jejich důvěryhodnost zmenšila, kvůli uzávěrce obvykle nemohou zohlednit aktuálně změněný vývoj situace nebo staví obálku na zavádějících informacích.

Přesně tak někteří lidé vnímají nové číslo Oficiálního PlayStation Magazínu.

Píše se v něm totiž, že prý mělo být oficiálně potvrzeno, že Final Fantasy 16 vyjde exkluzivně na PS5 už příští rok, tedy během 2021.

Nic takového se přitom během oznámení v PS5 streamu před měsícem nestalo a doprovázely to četné mystifikace.

Na druhou stranu je pravda, že Square Enix několikrát prohlásili, že vývoj FF16 je v mnohem pokročilejší fázi, než se všichni domnívají, takže stihnutí příštího roku není vůbec nereálné.

Co se týče té exkluzivity PS5, lze předpokládat, že bude jen časová, jako tomu je nyní u Final Fantasy 7 Remake. Ten mimochodem po dlouhém půl roce od dubnové premiéry dostal teprve první patch na verzi 1.01. Má údajně opravovat rozličné chyby, leč problémy s texturami údajně stále přetrvávají i po jeho aplikaci.

PakLiže se tyto zvěsti z časopisu přemění ve skutečnost, bude to vtipné, že FF7 Remake na jaře 2021 s velkou slávou po roce dorazí na PC a Xbox, zatímco už všichni budou vyhlížet FF16 jen na PS5 pro vánoční sezonu.

A když tady je řeč o PlayStation exkluzivitách, chce to citovat studio Insomniac, které upřesnilo, že Miles Morales bude v polodatadisku jedinou ovladatelnou postavou. Tedy nezahrajete si zde za Petera Parkera, jak někteří fanoušci vášnivě toužili. Ani si za Milese Moralese nezahrajete v remasteru původního Spidermana, skutečně takto bude k mání jen v datadisku. Jeho trvanlivost má poskytnout zábavu na zhruba patnáct hodin zasazených do New Yorku v období Vánoc.

Watch on YouTube

Read this next