If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Poptávka po Xbox Series bude převyšovat nabídku několik měsíců. A odchod šéfa Halo Infinite

+ 500 tisíc hodin testování vyústilo ve finální seznam zpětně kompatibilních her, Snoopy Dog napodruhé.

Odráží to obrovské úsilí, které Microsoft věnoval zprovoznění starších her:

Po více než 500 tisíci (člověko)hodinách testování publikoval finální seznam zpětně kompatibilních her na Xbox Series X a S. Najdete ho průběžně aktualizovaný zde, kde je v tuto chvíli přes 600 položek s možností třídění.

Co naopak Microsoftu nedělá radost, jsou další vleklé problémy okolo 343 Industries a odložené exkluzivity Halo Infinite.

Ředitel Chris Lee rezignoval na svou pozici a je už druhým člověkem, kterého tento osud v posledních dvou letech potkal. Zaměstnancem Microsoftu, který mu poděkoval a odvedenou práci, nicméně nadále zůstává, ale už se nebude podílet na Halo, zjistil Bloomberg.

Na adresu dostupnosti Xbox Series X a S se zase vyjádřil xboxový boss Phil Spencer v podcastu Dropped Frames.

Všechny kusy konzolí na premiéru už prý jsou v současné době u obchodníků a žádné další kusy nemá v rukávu. V MS prý dobře vědí, jak bude vypadat zásobování do konce roku.

"Počítáme s tím, že po úvodní měsíce bude poptávka převyšovat nabídku, za což se všem dopředu omlouváme," řekl Spencer s tím, že prý by rádi u svých dodavatelů sehnali více kusů Xboxu. Do budoucna prý hodlají situaci změnit, jelikož si uvědomují frustraci části lidí z celého procesu předobjednávání, ačkoli to bylo organizovanější než u konkurenční PS5.

Závěrem ještě oficiálnější video se Snoopy Doggem a jeho xboxovou lednicí, aneb už víme, proč to původní z Instagramu bylo minulý víkend odstraněno:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments