Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

O PS5 za 20 tisíc korun už píší i mainstreamová média

+ zvěsti o nenabízení dalších várek přímo v obchodech.

O překupnících, kteří se snaží vydělat na akutním nedostatku konzolí v době startu, což mimochodem postihne i recenzenty, dnes píší Novinky.cz.

V článku s titulkem PlayStation 5 za 20 000 korun? Překupníci se snaží vydělat na nedostatku konzolí vysvětlují laikům, jak běžně konzole stojí 13 tisíc korun, ale za tuto částku ji dnes už nikdo v den premiéry 19. listopadu v ČR ani pod stromeček nesežene.

"Podnikavci nyní nabízí pro dychtivé hráče přenechání vlastních rezervací za „manipulační poplatek". Pokud jim lidé k ceně konzole přidají zpravidla tři až šest tisíc korun, konzole bude jejich. V některých případech ale chtějí dokonce ještě více peněz. Není tak problém narazit na nabídky pohybující se okolo 20 000 Kč," praví se tam v textu.

Norský web Gamer.no jinak přišel s vlastním zjištěním ohledně dostupnosti PS5 později po startu.

Prý se děje to, že Sony tlačí na tamní obchody, aby na kamenných pobočkách neprodávali žádné další kusy PS5 ve zbytku letošního roku. Příští várky konzolí tak mají být k dispozici pouze při objednávce online nebo maximálně při pouhém vyzvednutí dříve učiněné rezervace na pobočce.

Důvodem údajně má být to, že japonská korporace nechce, aby si lidé spojovali PS5 se šířením koronaviru. Pokud by se totiž příští závozy konzolí vyskytovaly přímo na krámech, mohlo by to vést k tvoření front a většímu riziku šíření nákazy.

Dle Gamer.no to dokonce mělo zajít tak daleko, že obchodům prý bylo dáno najevo, že pokud by toto doporučení porušili, mohl by přijít nějaký trest. To samé bylo údajně nařízeno také kanadskému BestBuy, opět kvůli COVID-19.

Read this next