Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

GDS Jam - Největší český hackathon v tvorbě počítačových her

Pozvánka na příští víkend a v čem bude jiný.

Pavel Barák ns jménem konference Game Developers Session a zástupců herního oboru na Univerzitě Karlově informoval o herním hackathonu s názvem GDS Jam, který proběhne již příští víkend od 6. do 8. listopadu.

GDS Jam je soutěž programátorů, scénáristů, grafiků, animátorů a ilustrátorů, jejichž úlohou je za jeden víkend (48 hodin) vytvořit funkční prototyp nějaké hry. Je to prostor pro jednotlivce i multioborové týmy, kde si mohou ověřit odvážné herní nápady, stejně jako svoje schopnosti.

Hry se vždy tvoří na předem určené téma, které reflektuje společenské problémy a bude zveřejněno na začátku celé akce během úvodního streamu. Na tom vystoupí a celý Game Jam zahájí svou přednáškou Kate Edwards, výkonná ředitelka Global Game Jam.

"Tento ročník bude netradiční hned ve dvou věcech - bude československý a online. Organizátoři tak reagují na současnou koronavirovou situaci, ale zároveň využili výhodu online prostředí a tím pádem neexistujících bariér prostoru (a času? :) ) a spojili se s obdobnými akcemi na Slovensku. Těmi jsou hackathon Bratislava Game Jam a konference Game Days Košice. Dohromady tak vytvořili československou edici letošního Game Jamu. Vítězové tak budou celkem tři: český, slovenský a jeden bude vyhlášen z obou Game Jamů. Účastníci GDS Jamu mezi sebou vyberou vítěze hlasování. Každý účastník se pak může zapojit do veřejné prezentace a soutěže spoločné (tzv. československé ocenění), kde vítěze vybere odborná porota," nastínila tisková zpráva.

Akce GDS Jam 2020 je organizována konferencí Game Developers Session a oborem herní tvorby Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy s podporou Hlavního města Prahy.

Registrace pro zájemce o účast na této akci jsou stále otevřeny zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Redakce

Contributor

Comments