If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V Mashinky se už můžete projet v pohledu z vlastních očí řidiče

Zásadní aktualizace domácího tycoonu.

Této domácí hře se na Eurogameru věnujeme už od samotného počátku v roce 2017 (dojmy z rozehrání), kdy ještě nebyla tak slavná jako dnes, ani v ní nebylo tolik vlastností.

Brněnský vývojář Honza Zelený však nelení a neustále Mashinky vylepšuje, jako před pár dny, kdy do tohoto tycoonu přidal nezvyklou možnost hrát v pohledu z vlastních očí.

Cover image for YouTube videoWalk & Drive mode

"Díky této aktualizaci se můžete konečně plně ponořit do svého světa a užít si ho chůzí, skákáním, běháním, nebo lezením na objekty. Pomocí tohoto režimu můžete také vstoupit a opustit vozidla nebo kamery budov. Jakmile jste ve vozidle, můžete jej ovládat jako řidič! Pokuste se splnit každodenní rutinu jako jeden z vašich řidičů autobusů nebo mašinfírů vlaků nebo jeďte, kam se vám zlíbí.

Abych usnadnil řízení, implementoval jsem také žluté světla návěstidel, které vás varují, když se blížíte k návěstidlu Stůj. V tuto chvíli jsou žluté světla ignorovány AI ostatních vlaků, ale pro Vás mohou být rozhodující při manuálním ovládání vlaku. A vypadají skvěle :) V neposlední řadě je nyní možné umístit jednosměrné silnice. Můžete změnit stávající silnici nebo dokonce „namalovat" jednosměrná omezení do každého směru v rámci křižovatek," napsal na Steamu, kde se dozvíte i další podrobnosti.

Režim z první osoby

  • Obujte si boty a hurá ven
  • Nový režim chůze včetně kolizí, sprintu, skoku, zvuků, ... :)
  • Každý objekt přístupný přímo z režimu chůze
  • Kamery uvnitř vozidel a budov jsou viditelné a snadno použitelné

Mód řidiče

  • Nyní je možné řídit vaše vlaky!
  • Jste řidič, takže můžete ovlivnit výkon motorů, používat brzdy
  • Ovládáte také každou výhybku, abyste mohli jet kamkoli nebo můžete následovat navigaci a seznam úkolů.
  • Musíte se vyhnout kolizím a sledovat také návěstidla nebo zastavit soupravu před koncem stanice (správné umístění na stanici ovlivňuje rychlost nakládky / vykládky)
  • A to vše platí i pro vaše silniční vozidla ;)
  • Máte možnost přerušit nakládání / vykládání při řízení vozidla, nebo naopak čekat na plné naložení. Můžete z vlaku i vystopit a jít se podívat, jak se vagony plní.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mashinky

PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments