If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Potvrzena proticovidová opatření při startu PS5 všude po světě

Žádné fronty ani kempování před obchody + ani v Japonsku zásoby nebudou.

Mateřská země, kde konzoli vymysleli a navrhli, nebude mít žádné protekční výhody oproti jiným teritoriím světa.

Vyplynulo to z dnešního vyjádření japonské pobočky Sony, podle níž tam nebude PlayStation 5 v den premiéry nikde k sehání pro nové zájemce:

"Kvůli vysokému zájmu a mnoha předobjednávkám od zákazníků nastala situace, že startovní várka konzolí je rozebrána těmi s rezervací".

Výrobce se za tento nedostatek omluvil a doporučil všem, aby se obrátili na obchody, co se týče data dodání jejich kusu PS5.

Vzhledem k obavám ze šíření koronaviru se nechystají žádné slavnostní akce k zahájení prodeje ani půlnoční premiéry, aby se zajistila bezpečnost zákazníků, prodavačů a personálu.

UPDATE - Sony ještě na PS Blogu oficiálně potvrdila, že veškeré kusy alokované pro start PS5 dne 12. či 19. listopadu budou prodávány jen skrze online verze obchodů, nikoli na jejich kamenných pobočkách. Pokud si tam někdo konzoli půjde osobně vyzvednout, musí to být až po dohodě s prodejcem a při dodržování bezpečnostních protokolů. Pokud by si PS5 chtěl někdo objedndat, má tak učinit rovněž online a nikoli fyzicky na krámě.

Psalo se o tom u nás už koncem října, kvůli snaze společnosti o vyhnutí se spojováním s frontami a přispěním k šíření koronaviru. Takže si to zapamatujte: netvořte před prodejnami žádné fronty, hloučky, ani tam nekempujte ve snaze o sehnání PS5, protože vám to beztak k ničemu nepomůže, nemáte-li potvrzenou objednávku ze začátku září.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments