Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mafia Trilogy se prodaly dva miliony kusů

+ aktualizace čísel pro GTA5 či RDR2.

Že remake prvního dílu Mafia u nás velmi frčel, to se vědělo déle dopředu a nebylo to překvapením (jen škoda, že nebyla PC krabicovka). Ale jak uspěla Definitive Edition ve světě? To zjišťujeme poprvé teprve až dnes.

Vydavatel Take 2 na své fiskální konferenci odhalil prodejní čísla Mafia Trilogy, která zahrnovala vylepšené edice prvních tří dílů této série.

Za úvodní měsíc od vydání (koncem září) se prý této kompilace prodaly dva miliony kusů, což není vůbec špatné. Patrně to je údaj o expedovaných kusech do obchodů, nikoli reálné kusy koncovým zákazníkům.

Watch on YouTube

Pro srovnání, nové značky v podobě sci-fi RPG The Outer Worlds byl k prodeji tří milionů kusů potřeba celý rok.

Akcionáři Take 2 také byli seznámeni s posledními čísly Grand Theft Auto 5: to je celoživotně už na 135 milionech kusů a stále dost vydělává GTA Online. Meziročně sice celkové výnosy vydavatele spadly o 2 procenta, ale zase vzrostl podíl příjmů z DLC, mikrotransakcí, virtuální měny, digitálních plných verzí atd.

Aktualizovaná data o Red Dead Redemption 2 ke konci září 2020 zase uvádějí 34 milionů kusů, i když zde stále není jisté, zda bude remake pro nextgen či ne (jako u GTA5).

V blízké budoucnosti si firma hodně slibuje od nextgen verzí Borderlands 3 a NBA 2K21, přičemž tato basketbalová série přispěla velkou měrou k dobrým výsledkům za minulé čtvrtletí.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia: Definitive Edition

PS4, Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments