Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Recenze Spider-Man: Miles Morales dopadly nadšeně

Velký souhrn názorů ze světa + tech-rozbor Digital Foundry.

Je to pár minut, co vypršelo embargo na recenze první nextgen exkluzivní first-party hry, což zasluhuje patřičnou pozornost.

Spider-Man: Miles Morales pro PlayStation 5 (ale také pro PS4) se podle nich povedl - prozatímní průměry činí 85 procent na MetaCritic a 88 na OpenCritic.

"Není velká, inovativní ani chytrá, ale je krásná, uspokojující a má napínavý příběh, což z ní dělá jednou z nejlepších startovních PlayStation her všech dob nebo aspoň moderní éry," myslí si VideoGameChronicles udělující 4 hvězdičky z 5. Prý ji dohrajete za jeden víkend. Má jít o bezvadnou předváděčku technologií PS5, s epickým příběhem a postavami.

Dle VG247 jde o velmi typickou hru pro start nové konzole: zčásti recyklovaná z minulé generace, tudíž stará známá hratelnost. Zčásti demonstrace novinek PS5, jako je raytracing či nasvícení. Hrdina je dostatečně odlišný od původního pavoučího muže, přesto s ním sdílí základní mechanismy. Herní doba činí sedm až deset hodin, něco jako Uncharted: Lost Legacy.

Polygon ocenil, co tvůrci z Insomniacu dokázali vyždímat i ze sedm let staré konzole v PS4 verzi hry. Také zmiňuje, že design vyžaduje po hráčích naučit se všechny nové Milesovy pohyby a schopnosti. Zábavné mají být i vedlejší mise, kde pomáháte různým lidem.

Na PlayStationLifeStyle udělili desítku, protože se domnívají, že Insomniac dotáhl formulku z předešlé hry k dokonalosti a nabízí nám v Miles Morales výstižnější, zaostřenější, osobitější a srdceryvnější zážitek. Přidané schopnosti dělají boje pestřejší a rebalancovaný otevřený svět eliminuje nešvar, kdy jste si připadali jako při odškrtávání úkolů. Bezvadný ná být také Photo mód, v němž můžete na scénu přidat tři nové zdroje světla.

Watch on YouTube

Také GamesBeat neváhal vytáhnout maximální hodnocení, protože to je rozhodně lepší startovní hra než Killzone či Knack. I fajn ochutnávka vlastností PS5 typu raytracing, kterému svědčí mrakodrapy, nebo jak rychlé je načítání a 60fps v Performance módu.

EGM s 10/10 varují, abyste se nenechali nachytat definicí, že to je pouze nějaká odbočka. Prý tu je dostatek nových nápadů a oživení designu, že to působí jako právoplatné pokračování.

COGConnected dali 92%, protože to prý není tak vyladěné jako původní Spider-Man a občas tam jsou i nějaké chyby. "Avšak je to hra, na které chcete ukázat svůj nový hardware".

GamesRadar byl přísnější s 80%, protože ač brilantní, je to prý moc krátký zážitek. Nepůsobí to prý jako plná hra, spíš jako nějaké DLC. Kritizuje také to, že tam nejsou žádné skutečné vedlejší mise, protože vše je pouze v jednom vlákně.

Italské IGN s 85% s tím souhlasí: není to nic převratně nového, ale zajímavá akce je doprovázena dechberoucími technickými výsledky.

Přehled zakončíme s britským mainstreamovým deníkem Metro s 8/10: prý to je lepší propagace PS5, než napověděly některé starší podklady a kratší délka. Vyprávění příběhu je na špičkové úrovni a jsou tu zajímavější postavy než minule, i parádní poslední kapitola. Jako zápor uvádí repetitivní stealth pasáže a přílišnou jednoduchost.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments