If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nepotřebovali jsme vlajkovou exkluzivitu, když panuje nedostatek obou konzolí, vysvětluje Phil Spencer

Příští Vánoce prý důležitější.

To, co se o prázdninách zdálo jako průšvih a katastrofa, po odkladu Halo Infinite, není teď zase takové terno. Microsoft měl tehdy interní informace o nedostatku kusů Xbox Series jistě už v předstihu, takže mohl činit rozhodnutí, co ostatní naplno pochopili až časem.

A opravdu, při silných novinkách jako Call of Duty či Assassins Creed není zase takovým problémem, že při startu nové konzole chybí nějaká exkluzivní záležitost, protože beztak dnes nový Xbox nikde neseženete, nemáte-li předobjednávku z dřívějška.

"Vím, že novináři budou srovnávat xboxový startovní lineup a PlayStation 5 lineup. Ale když jsou obě zařízení kompletně vyprodaná, nejsem si jistý, zda má startovní lineup až takový dopad na cokoli, snad možná kromě hodnocení z recenzí," prohlásil Phil Spencer.

Xboxový boss věří, že vítěz o těchto Vánocích vzejde hlavně z toho, kdo dokáže vyrobit a vyexpedovat na trh více kusů díky produkční kapacitě. Pro Shacknews dále řekl:

"Naše předobjednávky se prodaly během hodin, což platí i pro konkurenci. Poptávka po herních konzolích je nyní obrovská a všichni se snažíme jich vyrobit, co nejvíce to jen jde. Takže mít při startu Halo Infinite byla spíš jen otázka značky a srdcového momentu, než že by to byla pro nás kritická věc."

Spencer se domnívá, že lineup her na příští Vánoce 2021 bude mnohem důležitější z konkurenčního hlediska, protože tou dobou už bude obou konzolí na trhu dostatek kusů, takže až tehdy bude potřeba více přesvědčit zákazníky. Nemluvě o tom, že nyní si spousta lidí vystačí s upgradovanými starými hrami přes zpětnou kompatibilitu na Xboxu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments