If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Ghost of Tsushima se prodalo 5 milionů kusů, God of War už na 51 milionech

+ bude delší podpora PS4 platformy.

Když Sony v říjnu říkala, že Ghost of Tsushima byl větším hitem, než předpokládala, nevěděla se přesná čísla.

Ta byla odtajněna až nyní v New York Times: této akční adventury se prodalo už 5 milionů kusů, což je na dobu 4 měsíců skvělý výsledek.

Autor zmíněného článku pak doplnil, že tento údaj byl oficiálně potvrzen od Sony, nejde tedy o nějakou spekulaci: "Sony připisuje valný vliv svého úspěchu exkluzivním herním sériím, které se na této generaci staly velmi populární".

Série God of War se zase k dnešku prodalo celkově už 51 milionů kopií, což je značný nárůst oproti předtím uváděnému stavu 22 milionů v roce 2012. Posledního dílu rubačky s Kratosem se tedy zřejmě prodalo už 20 milionů kusů, pokud se to nějak divně nepočítá.

I proto Hideaki Nishino, šéf plánování platformy ze Sony, nyní pro AV Watch uvedl, že přechod z PS4 na PS5 odhaduje na dobu tří let. Není to však výslovný slib, že PS4 bude podporována tak dlouho, jen naznačil, že je pro ně kompatibilita směrem vpřed důležitá, což by znamenalo vznik paralelních PS4 verzí déle, než se myslelo.

God of War také dostalo patch, že když ho hrajete na PS5, využívá haptické zpětné odezvy na ovladači, stejně jako to prý přibylo do The Last of Us 2.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Ghost Of Tsushima

PS4

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments