Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Chlubení o rekordech Assassins Creed Valhalla i Xbox Series

Alespoň ústy UbiSoftu a Microsoftu.

Hlavní podzimní sezóna na velké premiéry je pomalu za námi, takže pro výrobce nastal čas k ohlédnutí se za dosaženými úspěchy.

Assassins Creed Valhalla nasbíral dosud největší počty zhlédnutí na streamovacích platformách či na YouTube, dosavadní rekord pro kteroukoli hru od tohoto francouzského vydavatele. A v den vydání měl Valhalla dokonce dvakrát více hráčů než Odyssey.

Šéf UbiSoftu Yves Guillemot se proto nezapomněl pochválit, jak dobře vše zvládli:

"Jsme potěšeni z reakce od hráčů a nesmírně pyšní na to, co se našim tvůrčím týmům povedlo. Valhalla staví na úžasném úspěchu předchůdců. V kontextu COVID-19 je souběžné vydání hry ve verzích pro sedm platforem neuvěřitelným výsledkem".

Podle Guillemota bude Valhalla bezesporu jedním z největších hitů roku.

Microsoft je zase nadšen z toho, jak se daří Xbox Series X a S. Na nedávný tweet Phila Spencera navázala oficiální tiskovka na News.Xbox.com.

"Je to dosud nejvíce úspěšný debut v naší historii. Prodalo se zatím více nových konzolí než u kterékoli předešlé generace, přičemž Xbox Series S se postaral o přidání dosud největšího procenta nových hráčů v době startu".

Přesný počet prodaných konzolí ale výrobce stále nesdělil. Jak varoval, nebude na své politice s nepublikováním čísel nic měnit ani za situace, pokud by se náhodou nových Xboxů prodalo více kusů než PlayStation 5.

Celkově prý hráči v den premiéry hráli 3594 her, čímž chce MS zdůraznit, jak moc klade důraz na zpětnou kompatibilitu a že mu nechybí nějaká vlajková exkluzivita.

Až 70 procent konzolí Xbox Series X a S je prý vázáno na nějaký starý či nově založený účet na předplacené službě Xbox Game Pass: "Nextgen znamená více cest k objevování a hraní."

Microsoft také poděkoval svým vývojářským partnerům z celého světa za jejich optimalizované hry pro novou konzoli. V den startu prý podporovalo systém Smart Delivery třicet her a více než čtyřicet jich bylo buď optimalizováno nebo nově vyšlo pro Xbox Series.

Speciální zmínku si vysloužily následující kousky: Assassins Creed Valhalla, Destiny 2: Beyond Light, Dirt 5, The Falconeer, Tetris Effect: Connected, Watch Dogs: Legion a Yakuza: Like a Dragon.

Na nezávislá data o prodejích Assassina i Xboxu si budeme muset počkat na audity trhu například od NPD a to minimálně do poloviny prosince.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments