If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony se znovu vyjádřila k nedostatku PlayStation 5

Už by prý tak výjimečnou situaci nechtěla zažít.

Spousta lidí nemůže Sony přijít na jméno kvůli tomu, že by si strašně rádi pořídili její novou konzoli, ale nemohou ji sehnat a musejí čekat možná až do února.

Na druhou stranu můžeme být rádi, že vůbec k vydání PlayStation 5 došlo a nebylo odloženo, protože situace okolo koronaviru je naprosto bezprecedentní. Nebýt tady konkurenční tlak od Xbox Series X, možná by si ušetřila nervy a nechala uvedení na později.

K aktuálnímu stavu okolo nedostatku kusů PS5 se v pátek třináctého vyjádřil CEO Jim Ryan pro BBC:

"Jednou z věcí, kterou jsem se během toho naučil, je to, že bych to [start nové konzole] už nikdy nedělal znovu uprostřed pandemie. Za těchto složitých podmínek přesto vyrábíme více kusů PS5 než svého času PS4."

Jeden z internetových vtípků na téma velikosti PS5

Pokud někdo smutní z toho, že na něj nezbylo, Sony se mu hluboce omlouvá a mrzí ji to. Tací se však prý mohou spolehnout na to, že velmi tvrdě pracuje na tom, aby na trh dostala výrazně velké zásoby konzolí jak před Vánocemi, tak i po nich.

A proč vlastně došlo k týdennímu rozdílu mezi premiérou v USA (12. listopadu) a Evropě (19. listopadu)?

"V naprosto ideálním světě bychom samozřejmě preferovali vydání všude v ten samý den. Jenže za této situace potřebujeme pár dnů navíc, abychom vše řádně připravili na hladký a profesionální start konzole, na jaký jste ve stylu PlayStation zvyklí," vysvětlil Ryan.

Poptávka po PS5 prý všechny v Sony ohromila. Navzdory všem problémům popsal současný start PS5 za ten nejvíce výjimečný, co kdy zažili. Přechod na novou generaci považuje Ryan za "transformační".

Mimochodem, podle těchto spekulací je prý na spadnutí akvizice studia Bluepoint Games, tvůrců Demons Souls remake, který údajně měl být jejich poslední zkouškou, zda jsou opravdu tak dobří, aby si to zasloužili.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments