Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Masivní únik z Capcomu odtajnil Resident Evil Battle Royale

A řadu jiných plánů.

Začátkem listopadu došlo k nabourání interních IT systémů Capcomu neznámými hackery. Po předním japonském vydavateli požadovali tučnou částku výměnou za to, že vše ukradené nezveřejní.

Nyní zřejmě stanovená lhůta vypršela a peníze nedostali, takže se jim dotyční "pomstili" tím, že věci z tohoto oficiálně potvrzeného ransomware útoku nahráli na internet a má to mít velikost až 1 TB. Seznam desítek tisíc akcionářů nás nezajímá, ani výpisy z bankovního účtu, jména, adresy či čísla pasů (!) zaměstnanců v hlavních pobočkách po celém světě.

Reportovat o všem je možná trochu na hraně, protože to může motivovat někoho jiného k podobným aktivitám. Na druhou stranu by k tomu asi nedošlo, pokud by měl svou sít a servery lépe zabezpečené. Na vypátrání kriminálníků se Capcom logicky dost soustředí, spolupracuje s externími bezpečnostními experty i policií. Co jsme se tedy z interních dokumentů, z nichž některé byly staršího data (2018) a nemusejí už dnes být platné, dozvěděli?

Resident Evil má dostat multiplayerovou odbočku v žánru Battle Royale (kompetitivní online s pracovním názvem Project Highway / Village Online). Objeví se později než cross-genový Village (ten údajně koncem dubna 2021), ale využít má jeho engine a některé další věci jako postavy či reálie. Village má vzniknout ve čtyřech různých edicích, vyzradil únik:

Čtvrtý díl této série survival hororů zase zamíří do virtuální reality, a to díky dohodě o exkluzivitě s Oculusem. Od Google zase měl Capcom obdržet deset milionů dolarů za to, že vydá sedmičku a Village na streamovací službě Stadia. Sony mu zase údajně měla poslat 5 milionů dolarů za exkluzivitu RE7 pro PSVR, i za demo a DLC s časovým zvýhodněním na PlayStation 4.

Původně avizované Nintendo Switch záležitosti Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin a Monster Hunter: Rise mají dorazit i v PC verzi. Ta první v červnu 2021 se singleplayerem, online co-opem a PvP (později mikrotransakce a samozřejmě i DLC), ta druhá v říjnu 2021. Předcházet tomu budou dema.

Capcom má dále připravovat novou multiplayerovou střílečku s názvem Shield, která bude cílit hlavně na streamery. Nic zatím nevíme o dalších projektech s názvy Reiwa či Guillotine pro Switch a později jiné platformy. V rámci útoku prý také došlo k odcizení zdrojových kódů Devil May Cry 2 a Umbrella Chronicles.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Resident Evil 3: Nemesis

Nintendo GameCube, PS1

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments