Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nevídané: Assassins Creed Valhalla porazil Call of Duty v počátečních prodejích

Data z Británie.

Tohle se nestalo už posledních třináct let, proto to je taková velká věc. Po chlubení rekordy od šéfa UbiSoftu bychom však neměli být překvapeni.

Assassins Creed Valhalla se stalo nejlépe prodávanou krabicovkou ve Velké Británii za velmi silný minulý týden (jeden z největších v historii se 790 tisíci prodanými kusy!), kde předstihlo i jiný velký debut v podobě Call of Duty Black Ops: Cold War (i když měli Vikingové na vše o pár dnů navíc, úterý vs. pátek).

Dalo by se právem namítnout, že v tom nejsou započítány momentálně převažující digitálky, takže nejde o moc relevantní data - ale tento argument platí úplně stejně pro obě uvedené hry.

Evropská pobočka Activision Blizzard na to nicméně už zareagovala aspoň tvrzením, že nové Call of Duty mělo nejlepší první den prodejů v digitálních prodejích v historii celé této FPS série. O krabicovkách neřekla nic.

Možná i kvůli zasazení do Anglie během nájezdů Vikingů se Assassins Creed Valhalla v této zemi prodalo více než dvakrát lépe než minulého, "řeckého" Assassins Creed Odyssey (stále hovoříme jen o krabicovkách). 42 procent odbytu zařídila PS4, zatímco 18 procent už vděčí PS5 verzi. Zbylých 40 procent zajistila xboxová verze (existuje jen jediná, nerozlišující model konzole), součást marketingového partnerství Microsoftu a UbiSoftu.

Oproti tomu krabicovky Call of Duty: Black Ops Cold War propadly, meziročně se jich udalo o 64 procent méně než loni Call of Duty: Modern Warfare. Dopad na to dle analytiků nejspíš má i oblíbenost F2P odbočky Warzone, která přiměla více lidí pořídit digitálku, u níž data zatím neznáme. 39 procent prodaných kusů pochází na PS4, 17 procent na PS5, 34 procent na Xbox One a 9 procent na Xbox Series, z čehož lze odhadovat i zájem o nové konzole.

Trojkou v britském žebříčku se stal Spider-Man: Miles Morales, který také poklesl, o 56 oproti původnímu pavoučímu muži, i když zde je jasně uvedeno, že to není plnohodnotné pokračování. 71 procent kusů Miles Morales už bylo pro PS5, zatímco 29 procent souběžné PS4 verze.

Demons Souls remake pro PS5 debutoval na šestém místě krabicové hitparády, Sackboy na třináctém a Godfall na šestnáctém. Více na Gamesindustry.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Call of Duty: Black Ops Cold War

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments