Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Do kdy bude panovat nedostatek kusů Xbox Series X?

Microsoft vyslovil předpověď.

Karantény, lockdowny, home-office a všemožné zákazy přejí celkově hraní i odbytu konzolí, když jsou lidé znuděni zavření doma. I proto se zaprášilo též po zásobách Xbox Series X a S, nejen po těch u PS5, jak se všeobecně ví.

Microsoft nyní ústy svého finančního ředitele odhadl, do kdy bude panovat nedostatek kusů jeho hardwaru.

"Předpokládáme, že potíže se zásobováním konzolemi přetrvají i po Vánocích, tedy během kalendářního prvního čtvrtletí 2021," varoval Tim Stuart na konferenci Jefferies Interactive Entertainment.

Jakmile prý vypukne jaro 2021 či začátek léta, mohla by se situace na trhu trochu zlepšit a nabídka nových Xboxů by mohla začít převažovat nad poptávkou.

Dříve než za příštích pět šest měsíců však změnu situace neočekává, ačkoli výrobní kapacity a dodávky zásob jedou na plné obrátky.

Na toto téma se během víkendu vyjádřil i xboxový boss Phil Spencer: "Nejčastějším dotazem, který v těchto dnech dostávám, je to, že je strašně obtížné Xbox někde sehnat. Jsem si toho vědom a velmi se za to omlouvám."

Prý vyráběli zásoby Xboxů na start po minulé dva měsíce a snažili se jich dostat do obchodů co nejvíce, jak to jen šlo, ale zájem je o ně nyní zkrátka obrovský.

Read this next