Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Stížnosti ohledně kapacity SSD neslýcháme a cena PS5 her je férová, říká šéf Sony

+ bude God of War Ragnarok i na PS4?

Za asi největší kontroverzi okolo startu nových konzolí lze považovat stále rostoucí velikosti 4K her v kontrastu s relativně málo využitelným místem na SSD (jen něco přes 600 GB v PS5 či dokonce jen 300 GB v Xbox Series S).

Je proto dobře, že britský deník The Telegraph sebral odvahu a zeptal se na tuto otázku Jima Ryana, CEO zábavní divize Sony.

"Kritiku o tomto směru neslýcháme. Samozřejmě sledujeme, co se děje, když lidé rozbalí svou PlayStation a začnou ji používat. Myslím, že to bude v pořádku."

Sony je prý schopna mikroskopicky monitorovat využití harddisku v konzoli. Vše, co z toho zatím vysledovala, ji prý napovídá, že to bude v pohodě.

Jak známo, PS5 dává uživatelům větší flexibilitu v tom, co se týče správy volného místa na konzoli. Dají se odinstalovat různé části her či některé režimy, aby zbytečně nezabíraly prostor, kterého se časem nemusí dostávat. Na zprávy o rozšíření kapacity konzole rychlými externími SSD si zatím musíme počkat, než budou oznámeny ty kompatibilní kousky, počítat pak bude určitě chtít s vyšší pořizovací cenou takového externího úložiště k PS5.

Zdražení vlajkových PS5 exkluzivit, jako Demons Souls či Spider-Man Ultimate Edition, na 70 dolarů, šéf Sony okomentoval ve stylu, že jim takto přijde férová: "Když si vezmete, kolik hodin zábavy vám nabídnou, ve srovnání s jakýmkoli jiným druhem zábavy, připadá nám to výhodné".

A jak to vidí Ryan s možností PS4 verze God of War: Ragnarok?

Pro Telegraph se vyjádřil pouze velmi neurčitě, že tuto záležitost dnes zatím nechtějí komentovat.

Takže není vyloučeno, že vedle PS5 vznikne i verze pro předešlou generaci konzole, podobně jako třeba u Spider-Man: Miles Morales, Sackboy či Horizon: Forbidden West. Záležet možná bude i na tom, kolik kusů PS5 bude časem k mání.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments