Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kdy do obchodů dorazí další kusy PlayStation 5?

Pokusili jsme se to zjistit.

Ať je někdo na malém trhu jako Česká republika, nebo na tom velkém typu Velká Británie, všude tentokrát panuje stejná situace a všichni jsou si v tomto směru rovni (na rozdíl od řady jiných věcí). Konzole PlayStation 5 nejsou nikde k mání. A jsme svědky veřejného dohadování, kterak některý dopravce zašantročil některé kusy nebo je nebyl schopen dodat zákazníkům včas.

Proto je aktuální otázkou číslo jedna, kdy dorazí další konzole. Eurogamer se to pokusil zjistit od předních domácích obchodů. Na mikrofon to samozřejmě nikdo z nich neřekne, aby se to nebralo jako závazný slib nebo aby si to nerozházely u výrobce, ale přeci jen jsme něco málo zaslechli.

"Pokud si někdo nevyzvedne svou objednávku do tří dnů, tak ten kus bude uvolněn pro další čekatele v řadě. Jestliže má někdo objednávku a je na 15000. místě v řadě, mohl by snad přijít na řadu na přelomu roku."

Celá situace zamrzí obzvlášť i kvůli faktu, že po krácení dodávek se nedostalo ani na všechny ty, kteří konzoli zaplatili v předstihu před dvěma měsíci.

Nějaké dodatečné kusy PS5 by údajně Sony měla dodat prodejcům příští týden a další menší várka je prý avizována na začátek prosince. Přesné termíny však nikdo neví.

Podobně se dříve vyjádřili i zástupci domácího Microsoftu v oficiálním streamu, že předpokládají do Vánoc další závoz Xbox Series X, ale přesně to nebyli schopni říct, protože nejspíš ani sami neví.

Také ve Velké Británii to je obdobné: dle zjištění kolegů z VGC tam budou k mání další konzole od obou výrobců do konce tohoto měsíce, čili někdy příští týden. Čerpali z uniklého interního emailu, kde se to uvádělo s dovětkem, že půjde o oba modely PS5.

Když tam přišly do prodeje další kusy, řetězec GAME dokonce musel implementovat systém front, aby to neshodilo jeho web. V jednu chvíli tam čekalo na svůj tah až 200 tisíc připojených lidí.

Mimochodem, ten obrázek z chatu, který se šíří po internetu, že prý někdo obešel prodejny a vybral všechny objednávky zákazníků s PS5, je podvrhem.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments