Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony promluvila o tom, ve kterém roce očekává hry ždímající PS5 naplno

A co ten Starfield na PS5?

Další den, další rozhovor s Jimem Ryanem, CEO Sony Interactive Entertainment. Tentokrát pro ruskou zpravodajskou agenturu TASS a stálo to opět za to, podobně jako minule, viz: Stížnosti ohledně kapacity SSD neslýcháme a cena PS5 her je férová

Kdy tedy dorazí hry, které definují právě začínající generaci konzolí? Naštěstí se nám nikdo nesnaží nabulíkovat na nos, že to jsou ty startovní, což by navíc odporovalo tvrzení tvůrců Spider-Mana:

"Historie nám říká, že to většinou bývá až druhý či třetí rok, co je daná konzole na trhu, než se vše naplno ukáže. Vývojáři obvykle potřebují nějaký ten čas, aby se s hardwarem pořádně seznámili."

Ryan tedy tipuje, že to bude pravděpodobně nejdříve v roce 2022, než dostaneme báječné herní zážitky (něco jako nastalo u PS4 v letech 2015 či 2016). Až v té době dorazí hry, které nám vytřou zrak.

Také zopakoval, že početná komunita majitelů PS4 pro Sony zůstane nesmírně důležitá i v letech 2021 až 2022, protože jen nepatrný zlomek (ze 114 milionů lidí) ihned přejde na PS5 (nehledě na její vyprodanost).

TASS se také zeptali, jak to vlastně bude se Starfield či The Elder Scrolls 6 na PS5. Na to měl šéf zábavní divize Sony následující odpověď:

"Jde o rozhodnutí, které není v našich rukou. Nezbývá nám než počkat, jak to dopadne. Těším se, až se o tom dozvíme něco bližšího," reagoval pár dnů po zprávě, že na Xboxu budou hry Bethesdy dříve, hezčí či lepší.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Starfield

Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments