Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Někdo se zmocnil Cyberpunk 2077 předčasně a odvysílal ho

Vážný problém pro polské studio.

Zdá se, že ten poslední odklad vydání z 19. listopadu na 10. prosince byl pouze formální či jen na oko.

Vylisované disky s původní listopadovou (či říjnovou?) verzí Cyberpunk 2077 totiž už v těchto dnech zřejmě leží schované ve velkoskladech, kde čekají na pokyn k další distribuci.

Pokud by se to potvrdilo, bylo by to vzhledem k nedávnému odsunu poměrně nestandardní. Leč běžný hráč to ve finále nemusí vůbec zaregistrovat, když si pak v den vydání beztak stáhne tzv. Day 1 patch, který do hry vloží vylepšení a opravy, co tvůrci vyrobili od momentu vylisování až do startu (zde tedy nemalý objem práce od října až do prosince).

Značným problémem pro polské studio však je, že se těchto předpřipravených kusů někdo nelegálně zmocnil v předstihu a během víkendu odvysílal úvodních asi 20 minut z hraní PS4 Pro verze (v 1080p) na internet.

CD Projekt Red se samozřejmě postaral o kvapné odstranění inkriminovaných materiálů, ale mirrory už se šíří po vlastní ose, žijí si vlastním životem a nikdo nemá páky na zastavení další distribuce pokoutnými cestami.

Jako chyba se jeví, že hra neobsahuje nějakou povinnou aktivaci přes internet či možnost spuštění až od určitého dne (oficiální termín premiéry), když je pouze singleplayerová, takže ji může dopředu hrát prakticky kdokoli, kdo získá dva disky s konzolovou verzí.

Dotyčný streamer prý úplně přeskočil tvorbu postavy, takže nešlo ověřit, jestli tam opravdu jsou ty slibované funkce pro délku nehtů či zubů. Zato však vyzradil úvodní část prologu za nomáda, což nebudeme rozebírat dopodrobna, protože se samozřejmě jedná o spoiler.

Dá se předpokládat, že tento únik nemusí být tím posledním. Jak podotýkají kolegové v zahraničí, když v minulosti takto předščasně utekly nějaké fyzické kusy ze skladu či distribuce, netrvalo dlouho a následovaly je další takové, čemuž bude obtížné zabránit.

Jako vždy platí, že nechcete-li si zkazit zážitek z vlastního hraní jednoho z nejočekávanějších titulů tohoto roku, vyhněte se jakýmkoli streamům či jejich popisům, a trpělivě si počkejte do toho 10. prosince, než budete mít Cyberpunk 2077 doma.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments