Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Výdej PlayStation 5 už pouze na občanku

Nová pravidla na Alza.

Situace s nedostupností PlayStation 5 je velmi složitá (viz náš sobotní článek Mít PS5 v únoru? Zapomeňte, přední české obchody mluví o dostupnosti až ve 2. polovině 2021) a nahrává různým překupníkům, kteří ji nabízejí za desítky tisíc korun, tedy násobek běžné ceny, což zjevně mnohým nedělá problém zaplatit, jen aby novou konzoli od Sony měli okamžitě doma a mohli se jí pochlubit kamarádům.

Přední český obchod v reakci na to musel implementovat speciální nová pravidla, která se z herní sekce týkají jen vyzvednutí této konzole.

Jak se Eurogamer dozvěděl od několika na sobě nezávislých zdrojů a vše si ověřil, výdej PS5 v Alza.cz je od minulých dnů možný už jedině po předložení občanského průkazu, který potvrdí totožnost kupujícího či vyzvedávajícího.

Obchod se tímto krokem prý snaží, aby už dál nebylo možné prodávat "předprodané" zakázky z různých Bazošů a podobných webů, kde se s nimi houfně kšeftuje.

Objevily se totiž hromady stížností, že na skladě mu leží nemalý počet konzolí PlayStation 5, ale jedná se pouze o rezervace od překupníků (ti s rychlou předobjednávkou), kteří si na tom založili výnosný byznys.

Oproti tomu ten screenshot z diskuse, který koluje po internetu, že údajně unikly čísla rezervací z Alzy a že prý někdo obešel pražské výdejny, aby si tam všechny cizí kusy vyzvedl, není dle našich informací založen na pravdě, nýbrž někdo si to pouze vymyslel.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments