If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kdo je Adam Smasher z Cyberpunk 2077 a první video z PlayStation verze

Další matroše.

Rychle zapomenout na předčasně uniklé krabicovky či streamy úvodních minut z hraní a odpoutat pozornost úplně jiným směrem. To by si moc přál CD Projekt Red.

Možná i proto jsme z Cyberpunk 2077 obdrželi hned dvojici dalších materiálů. Jak popis Adama Smashera, což je kyborg, který zabil Johnnyho Silverhanda. Tak debutové záběry s šesti minutami z verze pro PS4 Pro a PS5 - viz níže.

Nejprve citujeme text od domácího distributora Comgad v původním znění:

"Před měsícem jsme si představili Johnnyho Silverhanda, veterána, rockerboye a především revolucionáře, který bude v Cyberpunku 2077 od CD Projektu RED zastávat roli našeho mentora. Jeho digitálního ducha si ve hře zahraje sám velký hollywoodský herec Keanu Reeves. Dnes se podíváme detailněji na Adama Smashera. Jedná se o plnohodnotného kyborga. Z jeho lidské části zbývá velmi málo a vypráví se, že právě on zasadil smrtící ránu Johnnymu Silverhandovi. Jak se ale Adam stal kyborgem?

Kdysi dávno to byl jen Adam, neznáme jeho příjmení, ale víme, že vyrůstal v jižním Bronxu a byl vůdcem gangu. Poté, co byl jeho gang rozprášen, tak šel do armády. Po několika letech v uniformě byl ale propuštěn za špatné chování a vrátil se do New Yorku, kde se stal nájemným zabijákem. Takto pracoval zhruba pět let. Pak ho ale zasáhlo několik raket a z Adama zbyly jen kusy masa. Přesto ale nebyl mrtev, tajemná organizace ho udržela při životě a zajistila, že mohl komunikovat přes technologické rozhraní. Později se ukázalo, že tajemnou korporací byla Arasaka. A tak se zrodil Adam Smasher, který vykonával pro Arasaku zakázky a mohl u toho pracovat na volné noze. Přijal jakoukoli nabídku, podmínkou akorát bylo, aby zahrnovala vedlejší škody a civilní ztráty. Jeho mantrou bylo, že kov je lepší než maso.

Hlavním nepřítelem Adama Smashera byl Morgan Blackhand, který naopak zastával, že maso je lepší než kov. Svého úhlavního nepřítele Smasher několikrát vyzýval na souboj, ale Morgan jeho výzvy ignoroval. Nakonec se spolu střetli onoho dne, 23. srpna 2022, ve věži Arasaky, kde Adam s vojáky Arasaky přepadl týmy Johnnyho Silverhanda a Blackhanda během čtvrté korporátní války mezi Arasakou a Militechem.

Podrobnosti o útoku Silverhanda a týmu Blackhanda na věž Arasaky v Night City jsou záhadou pro širokou veřejnost tohoto světa. Dokonce i knihy, například Cyberpunk RED, uvádějí, že nikdo neví, co se přesně stalo. Jisté je ale jedno, naposledy byl Adam vidět, když bojoval v rozpadající se věži Arasaky proti Blackhandovi. Měl to být právě Adam Smasher, který zasadil smrtící ránu Johnnymu Silverhandovi. Nevíme ani, co Adam dělal posledních 50 let. Jisté ale je, že stále pracuje pro Arasaku a Night City je jeho domovem. Uvidíme, jak se s těmito záhadami vypořádali scénáristé hry Cyberpunk 2077, která vychází 10. prosince s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru budete moci hrát také na PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Cover image for YouTube videoCyberpunk 2077 – PlayStation Gameplay

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments