If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zasvěcený odhad počtu kusů při premiéře PlayStation 5

Včetně rozdělení dle zemí.

VGChartz je zdroj, ze kterého si mnozí rádi utahují a neberou ho jako věrohodnou studnici informací, protože si vše mohou pouze cucat z prstu. Na druhou stranu se tímto oborem zabývají už pěknou řádku let a něco o tom vědět musí.

Podle jejich předběžného odhadu se mohlo prodat PlayStation 5 mezi 2,1 až 2,5 miliony kusů.

Jednat se má o číslo, které je součtem za úvodní dva dny na celosvětovém trhu, tedy kombinace obou startů v minulém a předminulém týdnu.

V USA, Kanadě, Mexiku, Japonsku, Austrálii, Novém Zélandu, Singapuru a Jižní Koreji se dle názoru VGChartz mohlo 12. listopadu prodat mezi 1,3 až 1,6 miliony kusů PS5. Největší podíl na tom má mít samozřejmě Severní Amerika s více než milionem kusů, zatímco ostatní regiony jen drobně přispěly, např. Oceánie 45 až 60 tisíci či Mexiko okolo 70 tisíci.

Během druhé vlny, která začala 19. listopadem, se prý mohlo prodat 800 až 900 tisíc kusů konzolí PS5 v Evropě a zbytku světa. Samotný starý kontinent se na tom má podílet číslem okolo 700 tisíc kusů.

Nejvíce měla frčet Velká Británie s 230 až 280 tisíci, dále Francie se 120 tisíci a Německo s přibližně 115 až 140 tisíci konzolemi. Odhad pro ČR zdroj neuvedl.

Včera jsme v této souvislosti reportovali o tom, že PS5 zřejmě byla největším konzolovým startem v historii, ale oficiálně to od Sony ještě potvrzené není.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments