Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Způsob předobjednávek konzolí se příště musí nějak změnit, shodli se Microsoft a Sony

Společně prý lamentovali.

Stávající systém nákupu herních konzolí už je přežitý a letos narazil na své limity. Vše ovlivňují překupnické skupiny se speciálním softwarem a roboty, s nimiž nemají šanci běžní zákazníci soupeřit.

Posteskl si nad tím Phil Spencer v podcastu The Verge.

Xboxový boss říká, že oni v Microsoftu i Sony lamentovali nad tím, jak to celé s dodávkami PlayStation 5 a Xbox Series dopadlo.

"Jak já, tak Jim Ryan litujeme, že došlo k takovým problémům se sháněním konzolí. Musíme to nějak řešit, protože takto máme spoustu naštvaných zákazníků, kteří naše produkty nemohou nikde zakoupit."

Ve stejné době se přitom objevují fotky, jak jsou některé objednávky ukradeny, překupníci se chlubí šesti ukořistěnými konzolemi a obchody nejsou schopny doručit konzole běžným lidem. Například Xbox Series S se nyní opět dá předobjednat z obchodu Microsoftu, ale nedorazí lidem dříve než začátkem ledna.

Spencer si myslí, že příště se musí nějak polepšit, co se týče systému předobjednávek. Budou prý přemýšlet o nových modelech, jak to v budoucnu udělat. Například podobně jako rezervace svého slotu. Nebo to řešit více napřímo se zákazníky, ale při zachování rezervací nejprve přes obchody.

"Je potřeba v lidech vyvolat nadšení a dát jim vědět, že jsou k dispozici další konzole, nikoli mít jen jediný den, kdy se je všichni pokusí získat a tím to je celé hotovo. To je velmi zastaralý způsob, jak z minulé dekády," uzavřel přemýšlení nahlas. Současná situace prý jak Sony, tak Microsoft tlačí, aby přišly s lepším nápadem a představuje to pro ně výzvu.

A co takhle nějak odměnit nejvěrnější zákazníky, povolit nákupy přes jejich uživatelský účet na PS Store či Xbox Live v závislosti na tom, kolik toho nahráli nebo zakoupili v minulosti?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments