If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Po šesti letech od vydání byla do Dying Light přidána oficiální čeština

Překvapení.

Něco takového rozhodně nebývá zvykem a domácí distributor Comgad za to sklízí uznání.

Do téměř šest let staré hry, která původně vyšla už v lednu 2015, totiž nyní prostřednictvím aktualizace přibyla oficiální čeština.

"Ano, je to tak. Dying Light má české titulky. Po stažení nejnovějšího patche si je můžete zapnout na PC i konzolích PlayStation 4 a Xbox One. Užijte si Harran zamořený zombíky!"

Je možné, že to nějak souvisí s brzkým uvedením Dying Light Anniversary Edition nebo s přípravami možné lokalizace druhého dílu, na nějž má smlouvu právě Comgad.

Tuto parkúrovou zombie akci, která i řadu let po vydání dostává stále další obsahová rozšíření, přitom u nás kdysi vydala Cenega Czech v angličtině, protože zahraniční distributor Warner Bros tehdy o překladu nechtěl moc slyšet.

S nástupem digitální distribuce a nevytížením studia či jinými změnami situace oproti 2014 mohl teď polský Techland na realizaci češtiny ochotněji kývnout. Případně existuje i teoretická varianta, že se o vše mohl postarat Comgad ryze na své náklady, aby zvýšil šance (přesvědčil partnera) na lokalizaci dvojky, která ovšem zatím není potvrzená a vývoj trápily potíže.

UPDATE - čeština je nakonec jen na PC.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dying Light

PS4, Xbox One, PC

Dying Light 2 Stay Human

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments