Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V čem bude lepší Metro Exodus na PS5 a Xbox Series?

+ ujištění o budoucích plánech.

Také 4A Games si splnili svůj domácí úkol a prakticky jako všechna studia "museli" povinně oznámit patch pro jejich starší hit na nové konzole.

Update pro Metro Exodus na PlayStation 5 a Xbox Series X nicméně vyjde až příští rok, zatím se jeví být jen v plenkách.

Jistotou je, že bude zdarma pro všechny stávající majitele hry na PS4 či X1, ať už mají fyzickou či digitální verzi.

Tvůrci slíbili rychlejší framerate, zvýšené rozlišení, redukci načítacích časů a úžasné raytracingové efekty, které jsou možné jen díky novému hardwaru.

"Nové konzole jsou báječné a umožní mít hru s vizuálními vychytávkami a výkonem, jaký byl dosud možný jen na nadupaných PC s RTX grafickými kartami," uvedli na své stránce, kde se též ohlédli za svou historií.

Do budoucna nadále platí plán, že zkoumají, jak převést sérii Metro do multiplayeru, v čemž jim pomáhají Saber Interactive, jak se už vědělo. Takový projekt realizují jen tehdy, když jim bude dávat smysl a bude se do tohoto universa dobře hodit, ne aby to byla jen další fajka na krabičce.

Zdůraznili, že to rozhodně nebude na úkol příštího singleplayerového (příběhového) pokračování Metro, které je potvrzené a zužitkuje 15 let zkušeností, nýbrž vzniká to paralelně vedle něj. Díky partnerství a novému majiteli nyní mají prostředky a možnosti, že se mohou dostat ve vývoji dál než jen za pouhý prototyp mulťáku, což prý nikdy dříve nešlo.

Třetím počinem 4A Games, vedle MP prototypu a nového příběhového Metro, bude nějaká čerstvá značka, opět s AAA ambicemi, na níž pracují pobočky v Kyjevě i na Maltě.

Read this next