Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Marvel's Avengers se pořád nezaplatili a doufá se, že to zařídí DLC

+ zlevnění o polovinu.

O zklamání z nedostatečného odbytu Marvel's Avengers jsme už jednou psali. Tehdy se čerpalo z dat ke konci září a názorů analytika.

Že finanční problémy okolo této komiksové akce přetrvávají, potvrdili Square Enix s tím, že ani dodnes se nezaplatily náklady na její vývoj. A právě Avengers jsou viníkem ztráty 67 milionů dolarů v HD Games divizi tohoto japonského vydavatele.

Jeho prezident Yosuke Matsude zopakoval, že prodeje byly nižší, než předpokládali, takže zatím kompletně nepokryly investice do hry.

"Vedle amortizace nákladů je potřeba brát v úvahu i jiný výrazný faktor, že Avengers měli masivní marketingovou kampaň, abychom vykompenzovali náš skluz v propagaci kvůli epidemii COVID-19," dodal.

Naděje vkládají do toho, že pomalejší počáteční odbyt vynahradí příjmy z kvanta dodatečného obsahu. Jak známo, Kate Bishop DLC dorazí 8. prosince (v rámci operace Taking AIM), zatímco Hawkeye či Clint Barton jsou v plánu na začátek 2021, kdy mají vyjít též nextgen verze hry.

Otázkou je, jakým tempem chtějí Square Enix vývoj umořovat, když právě tento týden došlo na Amazonu ke zlevnění hry o 55 procent, takže PS4 verze tam nestojí 60 dolarů, nýbrž jen 27 dolarů (u nás šla cena dolů též, ale ne o tolik).

Watch on YouTube

Šéf vydavatele také prohlásil, že by rádi zvětšili svou zákaznickou základnu, ale vytvoření nových značek má být extrémní výzvou a obtížnost tohoto úsilí se poslední dobou ještě zvýšila. Uvědomují si nicméně, že nové značky jsou nutností pro další růst, takže to budou zkoušet.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Marvel's Avengers

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments