Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Forza Horizon 5 má údajně vyjít už příští podzim

Blíže, než se myslelo.

PlayStation 5 bude mít na jaře Gran Turismo 7, ale Xboxu zřejmě bude vlajková závodní série ještě dlouho chybět...? Tak to až dosud vypadalo, po červencovém přiznání, že Forza Motorsport hned tak nevyjde, resp. že je ještě roky vzdálena.

Ale Microsoft nechce hodit ručník do ringu a vyřeší to asi oklikou. Aneb ten již vypuštěný patch pro Forza Horizon 4 z Anglie, s optimalizacemi na Xbox Series X a S, byl jen takovým tréninkem na příští události.

Přestože tedy v dosavadní tradiční rotaci Forza Motorsport a Forza Horizon je nyní na tahu první jmenovaná značka od studia Turn10 zaměřená na realističtější závody na okruzích, patrně se dříve dočkáme pokračování té druhé od PlayGround Games s otevřeným světem a offroadovým, arkádovějším zážitkem.

Odtajnil to vždy dobře informovaný redaktor Jeff Grubb z VentureBeat v podcastu The Xbox Empire.

Watch on YouTube

"Zaslechl jsem, že se nejprve objeví nová hra Forza Horizon a to už v příštích dvanácti měsících, přestože jsme byli před pár měsíci vábeni na Forza Motorsport".

Grubb prý už zná dokonce i zasazení pátého dílu, ale nechce být za toho špatného a předběhnout oznámení od tvůrců, kteří zatím oficiálně ani nic nenaznačili.

"Série Forza se ocitla v divné situaci, kdy Playground říkají, že jsou připraveni, aby jejich závodní počin vyšel na nové konzoli jako první," dodal.

Pokud by se to potvrdilo, jako že se tak asi stane (viz i třeba Mass Effect remaster od téhož zdroje), může to teoreticky znamenat určité zpoždění rebootu Fable od té samé firmy.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Forza Horizon 4

Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments