If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Raději více reagující světy než čím dál větší, myslí si tvůrce Skyrimu

Kam je směřovat?

Když teď mají k dispozici tak velký nárůst výkonu díky novým konzolím, resp. díky přestání brát ohledy na staré konzole, přemýšlejí vývojáři, kam to vše dál směřovat.

Někteří se předhánějí v tom, kolik kilometrů čtverečních hráčům nabídnou, ale snaha o maximální rozlohu nemusí být vždy pro dobro věci.

Legendární producent Skyrimu či designér předešlých dílů The Elder Scrolls by na to raději šel trochu jinak, uvedl v rozhovoru pro The Guardian:

"Preferoval bych, aby herní světy více reagovaly na hráče, aby byly naplněny více herními systémy, se kterými mohou mít hráči interakce, než jen za každou cenu honit velikost světů."

Zní to jako jasný náznak, o čem bude jednoho dne The Elder Scrolls VI, byť to samozřejmě není výslovně řečeno.

Dle Todda Howarda z Bethesdy bude příštích pět až deset let hraní hlavně o tom, že se do těchto herních světů můžete dostat mnohem snáze a rychleji. Užít si je z kteréhokoli zařízení nebo nehledě na to, kde se zrovna fyzicky nacházíte.

Dosud to v titulech s otevřeným venkovním světem prý bylo trochu problémem, když trvalo spoustu času, než vám vůbec konzole naběhla nebo než se hra poprvé načetla. Ale teď už to má být jiné a do mnohahodinových seancí v RPG se ponoříte rychleji.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Elder Scrolls V: Skyrim

PS3, Xbox 360, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments